TC in Soumagne op 30 juni 2013

TC in Soumagne op 30 juni 2013

ava

Geen vrije training op zaterdag omdat de sluizen van de hemelpoort de afgelopen dagen waren blijven openstaan maar een knappe overwinning van Brian Warnier bij de Eites Men – Elke Van Hoof kende geen tegenstand bij de Junior – Elites Women.

Een loodzwaar parcours kregen de rijders onder de wielen geschoven. Het was stompen en duwen om er met matige snelheid overheen te komen. De zondagmorgen kende men een half uur vertraging omwille van het feit dat het parcours er nog wat drassig bijlage. Maar eens het zonnetje haar werk kon doen, droogde het zienderogen op.

De eersten die van start mochten gaan op het loodzware parcours waren onze cruisers  dames en heren. We kregen een mooie wedstrijd te zien van Angie Vandeput. Zij droeg haar overwinning op aan haar papa. Mooi gebaar Angie. Tweede werd Lieze Crauwels die met Joni Mondelaers tot op de eindstreep streed voor de tweede plaats.

Bij de cruisers -17 jaar kregen we een mooi duwel te zien tussen Jordi Goovaerts – Jitte Nys en Kenny Vanmeert. De heren lieten mooie acties zien op het parcours en daar was iedereen blij me. Uiteindelijk mocht Jordi de bloemen mee naar huis nemen. Jitte werd knap tweede en Kenny werd derde.

Bij de Cruisers 17-29 jaar stond geen maat op Gordon Martin. De rijder uit het programma Alé Alé Zimbabwe liet iedereen achter zich en fietste met gemak naar de overwinning. Jari Cammans en Bram Joossens werden respectievelijk twee en drie.

Bij de cruisers 30+ staat er geen maat op Alain Deschagt. Van start tot finish ongenaakbaar aan de leiding dus ook de eindoverwinning op zijn naam. De anderen proberen het nog mooi te maken voor de dichte ereplaatsen. Vandaar dat Sammy Deschepper en Benoit Dupont mooi BMX werk lieten zien maar zij moesten tevreden zijn met de tweede en derde plaats.

De jongste dames in het gezelschap lieten ook zien dat zij er klaar voor zijn om volgende week hun titel te betwisten. Het zijn nog steeds de twee boezemvriendinnen die het mooie weer maken. In Soumagne liet Julie Vranken zien hoe goed zij in vorm is – Van start tot finish liet zij de concurrenten het nakijken. De naaste achtervolgers waren Kaylani Bartels en Sterre Van Gastel. Kaylani maakte een mindere start in haar finale maar wist toch nog haar tweede plaats veilig te stellen. Sterre werd mooi derde. Daar was papa heel gelukkig mee.

Roxanne De Kegel maakte een bliksemstart bij de girls 7-8 jaar en liet zo haar achtervolgers bijna ter plekke staan. Lisa Conings en Emma Szekely probeerden alles uit de kast te halen om toch nog in het wiel te komen van Roxanne maar de vogel was al gaan vliegen. Dus kregen we een mooi duel te zien tussen Lisa en Emma. De laatstgenoemde maakte een kleine inschattingsfout en moest daarmee tevreden zijn met een derde plaats. Toch ook klaar voor het Belgische Kampioenschap van volgende week in Zolder.

Wereldkampioene Kjelle Poets is al weken in goeden doen. Ook nu liet ze iedereen vlot achter zich. Van begin tot einde had zij geen problemen om haar lijnen te kiezen en fietste zo naar de eindoverwinning. De zusjes Gommers moesten uitmaken wie er twee en drie werd.

Bij de Boys 5-6 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen de twee rijders van BMX Club Circuit Zolder. Onder hun tweetjes probeerden zij weg te fietsen van hun concurrenten. Zij slaagden hier wonder boven wonder vrij vlot in. Op de laatste lijn moesten ze onder hun tweetjes uitmaken wie de bloemen aan de mama mocht geven. Dit keer was het Brouns Dries die aan het langste einde trok. Arnout Wuyts werd knap tweede. Hou deze twee heren maar in de gaten op hun thuisparcours. Want zij zullen strijden voor de Belgische Titel….. Wie het wordt, weten we volgend weekeinde…. Seth Van Dun werd knap derde bij onze boys 5-6 jaar.

Bij de Boys 7 jaar kregen we een mooie start te zien van Jelle Boeyen. Hij fietste prachtige lijnen en de concurrenten moesten alles uit de kast halen om hem de overwinning te ontnemen. Maar daar slaagden ze niet in. Niels Appermont en Stef Lippens deden er alles voor maar zij moesten tevreden zijn met de tweede en derde plaats.

Bij de Boys 9 jaar was er weer heel wat gepraat over het wel of niet gebruiken van oortjes. Dat verhaal doet af naar de prestaties van de rijders zelf. De wedstrijd zelf werd betwist tussen Tjorven Mertens – Matisse Geeraerts en Dieter Brouns. De jongens van Zolder probeerden Tjorven het moeilijk te maken. Maar de laatste had wat meer over om in de laatste lijn de overwinning naar zich toe te trekken. Geeraerts Matisse en Dieter Brouns vochten nog tot op de meet voor tweede en derde plaats. Het was Matisse die het haalde voor Dieter Brouns.

Wannes Magdalijns maakte een goede start bij onze boys 9 jaar en wist zo de concurrenten op achterstand te fietsen. Gilles Mathy en Jasper Van Calster vochten onder hun tweetjes voor de zilveren en bronzen medaille. Uiteindelijk moest Jasper de duimen leggen voor Gilles.

Geen maat op de prestaties van Wannes Mariën bij de boys 10 jaar. Hij wist het tempo op te leggen voor zijn leeftijdsgenoten en kwam met ruime voorsprong als eerste over de meet gereden. Ferre Vanwinkel vocht met Gianni Vermaelen voor de tweede en derde plaats. Een knap manoeuvre van Ferre in de laatste bocht gaf hem de zekerheid voor de tweede plaats.

Bij de Girls 11-12 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen de dames. Het voordeel was er voor Yellisse Van Den Broek. Laura Driesen hing tot op de voorlaatste berg van het laatste stuk op de tweede plaats maar een foute inschatting van haar deed de tweede plaats in rook opgaan. Teleurstelling was groot bij Laura. Uiteindelijk ging de tweede plaats naar Amber Willem en Julie Heusequin kon de gevallen rijdster nog ontwijken en werd zo mooi derde.

Dat Ilana Pollefliet zich de laaste weken goed op haar fiets voelt is te volgen. Zij fietst van de ene overwinning naar de anderen. Zo ook in Soumagne liet ze Katho Bogaerts en Chiara Mondelaers ver achter zich. Katho werd tweede en Chiara moest tevreden zijn met de derde plaats.

Bij de Boys 11 jaar deed Gianluca hetzelfde als zijn zus en bezorgden een tweede overwinning ten huize Pollefliet. Senne Buysen werd mooi tweede na een strijd gevoerd te hebben met Jarne Serneels.

Bij de Boys 12 jaar gaf Wout Geukens al een goede indruk tijdens de training – manches. En met gemak kwam hij ook door zijn halve finale. Dus waren de ogen ook op hem gericht in de finale. Het hekke viel en we kregen een goede start van Wout Geukens en de thuisrijder Thibaut Stoffels. Onder hun tweetjes streden ze tot in de laatste rechte lijn voor de overwinning. Het was Wout die het deken naar zich toe trok en de bloemen mee naar huis mocht nemen. Thibault Vaessen kon zich niet meten met de twee kopmannen en moest tevreden nemen met een derde plaats.

Dat Sybren Geens de man in vorm is bij onze Boys 13 jaar dat staat boven alle kijks. Een goede start en prachtige insturing van bocht 1 verzekerde hem van de overwinning. Rune Deburchgraeve en Pieter Leroi moesten strijden voor de tweede en derde plaats. Een mooie jump van Rune gaf hem iets meer voordeel dan de jump van Pieter. Maar toch liet de laatste het nog niet afweten. Tot de laatste meters heeft hij gevochten om die tweede plaats te kunnen bemachtigen maar hij kwam net te kort op de meet. Jammer maar Pieter moest zich tevreden stellen met de derde plaats.

Meybo Boy Brett Jacobs liet zien dat hij in bloedvorm is. Hij wist de finale bij de boys 14 jaar op zijn naam te schrijven. Traininggenoot bij het Nationale Team Elias Verbinnen moest het opnemen tegen Gilles Lesage om de tweede plaats te kunnen bemachtigen en dat deed hij met gemak. Geen fouten maken op de laatste lijn was de boodschap en dat deed Elias voortreffelijk wat resulteerde in de tweede plaats.

In Soumagne stond er geen maat op het werk van Mathijs Verhoeven. Hij liet mooi jumpwerk zien en liet de concurrentie achter zich. Hij mocht de eindzege mooi op zijn palmares toevoegen. Tweede werd Stef Van Mechelen voor Jordi Goovaerts.

Thomas Cools liet zijn supporters ook weten dat hij de man in vorm is. Hij liet mooi BMX werk zien in de bochten en fietste alzo naar de overwinning. Doseren en goed inschatten dat zijn factoren die meespelen over winst of verlies. Jari Cammans en Arne Maes waren de naaste achtervolgers van Thomas maar ook zij waren goed op dreef. Toch kwamen ze beiden een beetje kracht te kort om het tempo  van Thomas op te houden. Jari werd tweede en Arne derde.

Masters 30+ kregen we een mooie jump van Benoit Dupont te zien in de finale. Guy Geerts en Joost Bogaert streden tot de meet voor de tweede en de derde plaats. Het was uiteindelijk Guy Geerts die de tweede plaats binnen haalde voor het BMX Revolution Team.

Met de uittredende Belgische Kampioen aan de start in Soumagne kon je al op voorhand inschatten wie er zou winnen bij de Junior – Elites Women. Geen maat stond er op Elke Van Hoof die nog maar eens liet zien dat zij een maatje te sterk is voor de rest van de deelnemers. Ver achter haar was het Marie Hossay en Angie Vandeput die streden voor de andere ereplaatsen. Angie had in de voormiddag al een overwinning op haar naam geschreven en moest nu de duimen leggen tegen de Europese kampioene.

Uiterste concentratie af te lezen bij de heren Junior – Elites Men. Algemene stilte voor de start van hun finale maar dan een uitgelaten publiek bij de jumps van Brian Warnier. Hij maakte een goede start en bleef goed tempo maken over gans de omloop. Dat bracht hem naar de overwinning. Achter hem kregen we de teammaten die onder hun het mooie weer maakten. Maar uiteindelijk ging het nog mis in de laatste bocht waardoor Joffrey Wouters de tweede plaats in de wacht sleepte en Wouter Segers uiteindelijk als derde de eindstreep behaalde.

We kregen een mooie generale repetitie te zien als voorbereiding op wat komen zal nu het volgende weekeinde op de Lotto BMX Track in Zolder. Wil je weten wie de nieuwe Belgische Kampioenen 2013 in de BMX sport zullen worden, kom dan zeker een kijkje nemen in Zolder nu zondag 07 juli 2013. De weergoden hebben alvast gezorgd voor schitterend weer en de rijders zullen er zeker mooie wedstrijden laten zien. Dus allen daarheen!!!!!