Arnaud Dubois wint voorlaatste Topcompetitie in Blegny

Arnaud Dubois wint voorlaatste Topcompetitie in Blegny

De voorlaatste Topcompetitie werd gereden in Blegny. Arnaud Dubois was de sterkste bij de junior-elite. Hij was de allround de beste en won voor Bryan Warnier en Toon Jacobs. Door zijn derde plaats in Jacobs zeker van de eindzege. Ook in de andere reeksen kregen we een boeiend verloop.

Het was één van de zeldzame momenten dat Dubois nog eens in eigen land reed. Hij toonde dan ook dat hij alleen de Belgische kampioen is. Dubois was oppermachtig in alle reeksen en klopte in de finale Warnier en Jacobs.  Olivier Degueldre werd vierde voor Bryan Ernotte. Dylan Ledocq, Thomas Cools en Mattias Somers. Roy Van Aken en Stijn Strackx vervolledigden de top tien.

Ook wereldkampioene Kjelle Poets liet zien dat ze klasse in huis heeft. Ze won haar reeks bij de girls 7-9.  Ze won haar reeks voor de tweeling Aiko en Robyn Gommers.

Misschien nam ze wel een voorbeeld aan Tori Van de Perre. Die klopte in haar finale bij de girls 15+ Marie Hossay en Nele Vanhoof.

Karo Vertessen was de beste bij de girls 12-14. Elien Bogaerts werd tweede voor Ynke Matheussen.  Marthe Goossens klopte clubgenote Nieke Coppens en Mirre Caers bij de girls 8-9.  Yentl Nys zegevierde bij de girl 10-11 voor Celien Coppens en Ilana Pollefliet.

Belgisch kampioen Dieter Brouns zorgde samen met zijn clubgenoten Keanu Dubois en Matisse Geraerts van BMX Circuit Zolder voor een volledig podium bij de boys 5-6.  Clubgenoot Seppe Laenen won in bij de Boys 7 en versloeg Wannes Magdelijns en Jorben Thomassen. Dees Dewitte klopte Sennie Willems en Robbert Van Stayen bij de boys 8. Thomas Jamar was de sterkste bij de boys 9 voor Gianluca Pollefliet en Robbe Meerts. Wout Geukens toonde zich oppermachtig bij de boys 10 voor Jef Serneels en Robbe Dens. Ook Pjotr Paeshuyse toonde zijn klasse bij de boys 11 voor Robbe Verschueren en Seppe Caers.  Bij de boys 12 was Brett Jacobs outstanding voor Jelle Camps en Elias Verbinnen. Ruben Gommers (boys13)klopte de plaatselijke rijder Steve Martin voor Abel Van de Velde.

Matthijs Verhoeven(Boys14) zorgde voor het zoveelste dagsucces voor BMX 2000 Dessel door Jitte Nuhs en Seppe Willems te snel af te zijn.  Joffrey Wouters was andermaal de beste bij de Boys 15 voor Massimo Ledocq en Romain Schaqueue.  Andere podia waren er voor Lauren Stevens, Brent Clé  en Lawrence Van de Weerd bij de boys 16 en Jeroen Torf, Julien Hossay en Philippe Stabel bij de boys 17+.

Belgisch kampioen Thomas Cools( BMX Devils Ravels) was outstanding bij de cruisers -30 voor Dimitri Lenaerts(BMX Peer) en Jean-François Polis.  Bij de oudere cruisers ging de zege naar Benoit Dupont voor Alain Deschagt en Christophe Thiry.  Diezelfde Dupont won ook bij de masters 30+ voor Sammy Deschepper en Christophe Thiry.