Belgen doen het goed op Beneluxkampioenschap

Belgen doen het goed op Beneluxkampioenschap

ava

De Belgen hebben het goed gedaan op het Beneluxkampioenschap. Met Erno McCrae(nieuwelingen), Jens Schuermans(junioren), Kristof Houben(masters 1), Sebastien Carabin(beloften) en Kevin Van Hoovels(elite) pakten we goud. Er was ook nog zilver voor Eli Smeyers(fun) en Ronny Geerts(masters2).

De Belgen begonnen aan hun medaillereeks bij de nieuwelingen. Erno McCrae won en pakte revanche voor vorige week, toen hij in Beringen werd uitgesloten. Hij versloeg de Nederlander Jarno Weemaes en onze landgenoot Bram Cools.

In de funreeks pakte Eli Smeyers zilver achter de Nederlander Steven Eskens. Het brons was voor zijn landgenoot Nick van den Heuvel. Bij de masters 2 was er opnieuw zilver voor Ronny Geerts. Hier won Patrick Jansen en was Arne Nuys derde.

Schuermans, Houben en Van Hoovels Beneluxkampioen

Bij de masters 1 konden we het tweede goud binnenrijven. Dat was voor Kristof Houben. Hij beheerste samen met de Nederlander Govaerts de wedstrijd en was in de finale de sterkste.

Jens Schuermans zette dan de kroon op het werk. Na zijn Belgische en Europese titel pakte de Merida Combéebiker zijn derde kampioenschapsgoud. Schuermans reed van start tot aankomst aan de leiding. Zijn ploegmaat Thijs Zuurbier werd tweede. Robbert De Nijs greep het brons voor onze landgenoot Boris Cara. Pieter Geluykens werd zevende. Kevin Panhuyzen moest opgeven.

Kevin Van Hoovels was de beste bij de elite. Hij vormde van in het begin een groepje met een tiental renners. In de tweede ronde gingen Bas Peters en Henk Jaap Moorlag er samen met Van Hoovels van door.  In de laatste ronde was de gewezen Belgische kampioen sterker dan Bas Peters en Henk Jaap Moorlag. Bij de beloften ging de titel naar zijn ploegmaat Sebastien Carabin voor Tim Lemmers en Rens Debruyn.

Geen ereplaatsen bij de dames. Daar ging de titel naar Laura Turpijn. Zij werd tweede. De race zelf werd gewonnen door Nathalie Scheittner en Eva Lechner was derde. Petra Mermans werd tiende. Githa Michiels eindigde elfde, Kristien Nelen vijftiende.

Erik Braeken