Arne Daelmans pakt wereldtitel in Mol bij de Masters 40-44 jaar

Arne Daelmans pakt wereldtitel in Mol bij de Masters 40-44 jaar

We kregen maar liefst 72 vertrekkers aan de start bij deze reeks. Het was uitkijken naar de Belgische Kampioen Arne Daelmans die als één van de topfavorieten naar voor werd geschoven. Doch kreeg Arne het ook niet in zijn schoot geworpen. Want de lottrekking bij de start was hem ook niet zo gunstig gezind. Hij mocht midden in het pak plaats nemen en vanuit die bijna verloren positie proberen zijn plaatsen goed te maken. Een andere kandidaat winnaar die naar voren werd geschoven was Christian Heule. Hij mocht bijna op de voorste rij vertrekken en kon al van bij de start zijn tempo hoog houden.

De jongens moesten zes ronden afwerken. Bij de eerste passage aan de materiaalpost zag je aan Arne dat hij zich goed in zijn vel voelde op deze toch zware omloop. Veel loopwerk maar ook technische stukken maakten deze ronde zeer zwaar. Arne deelde zijn reeks heel goed in en schoof ronde na ronde wat plaatsen vooruit. Halfweg de wedstrijd zat hij al in het spoor van de twee koplopers waaronder Heule het tempo bepaalde.

In de voorlaatste ronde was alles mogelijk voor Arne. Hij koos ervoor om in derde positie deze ronde aan te vatten en te kijken waar het mogelijk was om het verschil te maken. Een afwachtende houding om dan te kunnen toeslaan in de laatste ronde.

De laatste ronde gingen ze in met drie koplopers. Maar na de bospassage ging Arne naar de kop van de wedstrijd en legde hij het tempo op dat voor de volgers verscheurend was. In de eerste looppassage bleek Arne één van de betere te zijn nog in wedstrijd. Hij voelde dat de achtervolgers op hun adem hadden getrapt en dat gaf hem vleugels. Hij plaatste een kleine versnelling en de kloof was gemaakt. Hij kon deze goed behouden tot de finish en mocht zo de wereldkampioenentrui om zijn lende laten brengen.

Ook de mannen van PMC Cycling Zolder Nico Schroyen, Erwin Lemmens en Philip Claes deden mee aan dit wereldkampioenschap. Ze mochten het geluk ook niet aan hun zijde hebben. Ze moesten starten op de voorlaatste en de laatste lijn. Doch wist Nico Schroyen er een duchtig tempo op aan te houden en wist hij zijn verloren positie om te buigen naar een 19e  plaats. Dat zeker niet slecht was om vanuit de laatste positie te moeten vertrekken. Erwin Lemmens en Philip Claes deden er wat meer rondes over om wat plaatsen goed te maken. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding om Philip Claes uit wedstrijd te nemen geldende de 7 minuten regel. Hij moest in de voorlaatste ronde de wedstrijd staken. Erwin Lemmens kon zijn wedstrijd volledig uitrijden en mocht als 38e op de rangschikking gezet te worden.

img_2873            img_2867                      img_2845                            img_2626

Alle officiële uitslagen zijn terug te vinden op volgende link : http://www.wkmasterscyclocross.be/resultaten/

Publicatie : Nancy Aerts

Fotos : Nancy Aerts