Dirk Mertens pakt de Wereldtitel bij de masters in Mol

Dirk Mertens pakt de Wereldtitel bij de masters in Mol

Tijdens de wereldkampioenschappen Masters aan het Zilvermeer in Mol waren de ogen vooral gericht op Dirk Mertens. Dirk was de laatste tijd goed op dreef en had van dit wereldkampioenschap één van zijn hoofddoelen gemaakt. Maar het begon al met een minder goed gevoel want Dirk kreeg het startnummer 13 aangespeld. Maar de supporters bleven in een goede afloop geloven.

Door lottrekking werd de startplaats bepaald en dat zat bij Dirk ook al niet echt mee. Hij moest bijna op de laatste rij gaan staan. Maar ook dat kon hem niet deren. Tijdens de eerste ronde wist hij zijn verloren positie al om te buigen naar een dertigste plaats. Hij wist dat hij niet mocht treuzelen want zijn naaste rivaal Guido Verhaegen had meer geluk en mocht bij de eersten de startpositie kiezen. Ze kregen vijf ronden onder hun wielen geschoven. De supporters bleven erin geloven en zagen Dirk ronde na ronde plaatsen goedmaken. In de voorlaatste ronde was hij er zelfs in geslaagd om op het wiel van Guido Verhaegen te komen. Dus alles was nog mogelijk.

De supporters liepen van de ene kant naar de andere kant om hun rijder Dirk Mertens vooruit te schreeuwen. In de laatste ronde moest het gebeuren. De spanning liep hoog op. Maar in de loopstrook achter de materiaalpost viel de uiteindelijke beslissing. Dirk liep vlot door deze passage heen. Guido probeerde op te springen maar zijn voorwiel schoof een beetje weg. Dat was voldoende om Dirk de nodige voorsprong te geven en zo de wereldtitel binnen te halen.

Wij zijn terecht fier op onze PMC Cycling rijder Dirk Mertens.

dirk-mertens-5

Publicatie : Nancy Aerts