Arthur Soontjens wint thuiscross in Baal op de Balenberg

Arthur Soontjens wint thuiscross in Baal op de Balenberg

Voor velen de uitgekeken kans om eens op een parcours te rijden waar ook de A-wedstrijden doorgaan. Met z’n allen reisden ze dan ook af naar de Balenberg in Baal.

De twintigjarige Arthur Soontjens mocht een thuiswedstrijd betwisten. Hij kon de wedstrijd aanvatten op nauwelijks drie kilometer van zijn deur. Dat bracht hem geen stress mee maar wel de mooiste overwinning van zijn carriere.

Arthur Van Den Boer won zondag de cross in Baal georganiseerd door zijn ploeg AA Drink Young Lions. De ganse wedstrijd werd de wedstrijd geleid door een kleine kopgroep. In de laatste ronde besloot hij een aanval te plaatsen en met succes. Het was voor Arthur zijn eerste cross als junior en meteen kon hij met de hoogste podiumplek deze wedstrijd afsluiten. Mats Vanden Eynde werd nog knap tweede na een inhaalwedstrijd. Tibo Vancompernolle kwam als derde over de finish.

Ook bij de dames was er een mooie strijd te zien. Hurteloup Adele legde van bij de start een verschroeiend tempo op en niemand had er onmiddellijk een antwoord op. Met riante voorsprong behaalde zij de overwinning op de Balenberg. De tweede plaats ging naar Kim Van De Steen die weer een prachtige remonte uit haar benen haalde. De derde plaats ging naar de juniordame Laurussen Sanne.

Bij de junioren dames was het dus overduidelijk dat Sanne Laurussen de betere van de dag was. Met overmacht nam zij de bloemen mee naar huis voor haar concurrenten Maes NoÏ en De Raedemaker Alexe

Zita Peeters was dan weer een maatje te sterk voor haar concurrenten bij de U17 dames. Ze nam een matige start maar schoof meteen op naar de kop van de wedstrijd. Zonder tegenslag nam zij de bloemen mee naar huis. De tweede plaats was voor Van Der Veken Elena en de derde plaats was voor Parthoens Yana.

De speaker wou het allemaal laten vooruit gaan en had geen oog voor de huldiging van de Junioren dames. Dus hebben de fotografen en de organisatie het maar zelf onder de loep genomen en de nodige hulde gebracht aan deze dames.

Bij de elites 3 was er een kopstart voor Björn Houben. Maar al snel moest de jonge man uit Paal wat gas terug nemen en kwamen Kilian De Groodt en Jens Gys over hem heen. In de tweede ronde aan de schuine kant kwam Jens Gys enorm ten val en moest even bekomen waardoor Kilian De Groodt en Björn Houben een redelijk gat konden slagen op hun achtervolgers. Terugkeren was op de Balenberg zeer moeilijk door de technisiteit van het parcours en het draaien en keren. Dus was het uitkijken wie van de twee over de betere benen beschikten. Helaas voor Björn moest hij de duimen leggen voor de iets sterke Kilian De Groodt. Maar toch waren beide renners zeer tevreden over het behaalde resultaat.

Bij de Masters A was het alweer prijs voor Kristof Cop. Hij kon de concurrenten laten zien hoe je het beste over de Balenberg heen raasde. Hij won met overmacht van zijn teamgenoot Glenn Sluyts en de derde plaats ging naar Tom Arnouts.

De wereldkampioen Danny Sleeckx zette bij de masters B de hele meute naar zijn hand. Hij reed van start tot finish riant aan de leiding. Achter hem was het strijd voor de ereplaatsen tussen Jurgen Janssen en Stefan Nerinckx. Laatstgenoemde nam een betere uitgang in de laatste ronde waardoor hij naar de tweede plaats reed. Jurgen Janssen werd derde.

Dirk Mertens pakte zijn eerste overwinning van het seizoen op de Balenberg. Het deed hem deugd om nog eens een cross te kunnen winnen. De tweede plaats was voor de man uit Heusden namelijk Vanderaerden Johan en de derde plaats ging naar Guido Verhaegen.

Bij de masters D ging de dagzege naar Danny Van Oosterwijck. De tweede plaats was voor Dirk Van Sinay en de derde plaats ging naar regerende wereldkampioen Eduard Lievens.

Volgende week mogen de renners/rensters zich verplaatsen naar Nossegem waar ze zullen deelnemen aan de pattatencross.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts