Arthur Van den Boer wint de laatste exact cross in Sint Niklaas

Arthur Van den Boer wint de laatste exact cross in Sint Niklaas

Arthur Van den Boer moest zich de laatste weken enorm zetten tegen de mannen van Starbike – Vistabuild ploeg. Maar de Belgische kampioen liet zich niet uit zijn lood slagen. In Sint Niklaas zette hij de puntjes op de I en kwam in een spurt tegen Tibo Vancompernolle als snelste over de streep. De derde plaats ging naar Keano Geens.

Met maar liefst 28 junioren stonden ze aan de start bij de juniorencross in Sint Niklaas. Het was uitkijken wie nog over de beste benen beschikten zo op het einde van het seizoen. Het was duidelijk dat de Belgische Kampioen Arthur Van den Boer nog wel wat in zijn mars had. Hij wilde er een harde wedstrijd van maken en in de tweede ronde bleek hij een goede demarrage te plaatsen en solo naar de overwinning te rijden. Maar dat was buiten de wil van Tibo Vancompernolle en Keano Geens gerekend.

Deze twee mannen lieten het niet gebeuren en in de derde ronde kwamen zij opnieuw aansluiten bij de Belgische Kampioen. Het ploegenspel werd mooi uitgespeeld tussen Keano Geens en Vancompernolle. Om de beurt probeerden zij de Belgische Kampioen Arthur Van den Boer het moeilijk te maken. Maar deze was op zijn hoede.

In de voorlaatste ronde bleek het voor Keano Geens te snel te gaan. Hij moest zijn twee medevluchters laten rijden en save spelen voor zijn derde plaats. Voorin was het uitkijken wie de beste benen had. In de laatste ronde was het duidelijk dat het een spurt ging worden. Ze draaiden met z’n tweetjes de rechte lijn in en het was Arthur Van den Boer die vanop de kop de spurt in gang zette. Vancompernolle had er geen antwoord op en werd mooi tweede. De derde plaats was voor Keano Geens. Torben Allaert en Fausto Delmé sloten de top vijf af.

Arthur Van den Boer was enorm blij met zijn overwinning.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Betty Vanmeert