Cyprus Sunshine Cup 2024 start op 21 februari 2024

Cyprus Sunshine Cup 2024 start op 21 februari 2024

Terug in de race-modus! Cyprus is nog maar twee dagen verwijderd van de start van de Cyprus Sunshine Cup 2024

Nog maar twee dagen en dan begint na 4 jaar de eerste race van de Cyprus Sunshine Cup op het eiland Cyprus in de Middellandse Zee. Op woensdag 21 februari verzamelen de deelnemers zich op het circuit in de unieke omgeving van de oude ruïnes van Amathus bij Limassol.

207, Michiels, Githa, Primaflor Mondraker Rotor, , BEL 209, Indergand, Linda, Superior XC, VMC Silenen, SUI 214, Pintaric, Blaza, Pintatim, , SLO 218, Pasteiner, Lisa, Ghost Factory Racing Team, , AUT 210, Terpstra, Anne, Ghost Factory Racing Team, MBC Bar Ende, NED 219, Short, Isla, Habitat, , GBR 202, Langvad, Annika, Specialized Racing XC, , DEN 201, Van Der Breggen, Anna, Specialized, , NED 205, Frei, Sina, Ghost Factory Racing Team, VC Meilen, SUI 215, Tovo, Marika, Ghost Factory Racing Team, , ITA

Enkele van de beste renners van de wereld zullen hun weg naar de startlijn vinden en strijden voor de eerste UCI-punten in het olympische seizoen 2024. Aangezien de volledige startlijsten van de wedstrijd morgen beschikbaar zullen zijn, zijn de organisatoren blij te kunnen aankondigen dat veel van ’s werelds beste mountainbikers hun weg terug hebben gevonden naar de Cyprus Sunshine Cup.

Onder hen de Nederlandse Anne Terpstra van het Ghost Factory team, Bart Brentjens brengt zijn sterke team KMC – Ridley mee. Ook meervoudig winnaar van de Cyprus Sunshine Cup Jan Škarnitzl uit Tsjechië komt met zijn teamgenoten. En natuurlijk zijn er de nationale teams van Griekenland en Cyprus.

“De baan is in een geweldige conditie. Geen stof door de regen van vorige week, maar ook geen modder omdat het niet zo hard heeft geregend. Weersvoorspelling 17-18 graden overdag en natuurlijk zonnig,” laten de organisatoren weten.

Het parcours is 4,8 km lang met 140 positieve meters en loopt vlak langs of door de belangrijkste archeologische vondsten van de stad. Het begint voor de Agora, waar de oude haven van de stad was. Daarna gaat het rond de heuvel van de Akropolis om de noordelijke verdedigingsmuur van de stad te bereiken. Een technisch klimmende singletrail brengt de renners naar het hoogste punt waar vroeger de Akropolis van de stad en het heiligdom van Aphrodite stonden! Vanaf daar brengt de langste afdaling van het parcours de renners rond de zuidelijke verdedigingsmuur van de Akropolis en naar het start/finishgebied.

Dit jaar wordt het evenement sterk gesteund door de Cypriotische regering en het plaatsvervangende ministerie van Toerisme en ook door de lokale gemeenschappen in Agios Tychonas (Amathus) en Tochni. En de wielerbond en de Cypriotische sportorganisatie.

De 2024 editie van de Cyprus Sunshine Cup begint op woensdag 21 februari in de buurt van Limassol op het beroemde Amathus parcours. Op zaterdag 24 februari wordt de wedstrijd verreden op een nieuw parcours in het dorp Tochni en de reeks wordt afgesloten op zondag 25 februari in het Macherasgebergte op een beproefd parcours in het decor van het Mantra tou Kampiou Park, waar de laatste etappe van de Afxentia sinds 1997 wordt verreden.

Lees hier meer: www.cyprussunshinecup.com

Bron : Luc Wilms

Foto’s : Luc Wilms