ATB Cross in Hechtel op 8 september

ATB Cross in Hechtel op 8 september

ava

Op zondag 8 september wordt in Hechtel-Eksel een ATB Cross georganiseerd. De Hechtelse duinen zijn dan even het mekka voor de amateur mountainbiker. In de Limburgse bossen organiseren Start-box en Fotopatch de veertiende manche voor het ATB-crossklassement. Op de splinternieuwe omloop kunnen de renners met een jaarvergunning van de E- tot A-klasse hun uitleven. Ook de ‘open klasse’ maakt deel uit van het programma waarin elke persoon vanaf 16 jaar met een mountainbike, helm en een dosis motivatie aan de slag kan.

 Dit regelmatigheidscriterium ontstond in de Noorderkempen en is intussen populair bij heel wat Kempenaars en Limburgers. Onze voormaiige medewerkers Patrik en Brecht Thaens en Brecht Toelen, thans actief bij Start-box.be en Fotopatch zijn de organisatoren.

De wedstrijd in Hechtel wordt georganiseerd in het kader van het ATB Cross.com-klassement. Dit is een klassement voor de beginnende tot de geoefende mountainbiker. Het klassement telt zo’n 200 jaarnummers per categorie.

Naast de klassementsrenners is er ook een aparte categorie voor de dagrenners. Zo’n 200 renners kunnen vrij deelnemen aan onze wedstrijd in de Hechteltse duinen. Dus Mountainbiken op elk niveau tegen een kleine inschrijfprijs.

Ook bij ATB Cross geldt de Olympische gedachten: deelnemen is belangrijker dan winnen!

Meer info en uitgebreide technische info vind je dan ook terug bij START-BOX.BE/ATBCROSS. Maar we lichten al een tipje van de sluier over het programma

PROGRAMMA:

– 9u:E-reeks

– 9.45u:D-reeks

– 10.30u:C-reeks

– 11.30u: B-reeks

– 12.30u: A-reeks

– 13.30u:Open Klasse

Het parcours is gelegen aan de Hoefstraat 40 in Hechtel-Eksel. Via Google Maps vind je de juiste locatie. De inkom is GRATIS.