Pierre de Froidmont wint nieuwelingenrace in MTBcup Beringen

Pierre de Froidmont wint nieuwelingenrace in MTBcup Beringen

Pierre de Froidmont heeft de nieuwelingenrace gewonnen in de derde manche van de MTBcup in Beringen. Niels Dervaux werd tweede voor Belgisch Andries Baert. Bij de meisjes jeugd ging de zege naar Sofie von Berswordt. Zij haalde het voor Lize Struyf en Didi De Vries. Belgisch kampioen Jef Beyens showde zijn tricoloretrui bij de Fun A. Sam Malfliet werd tweede voor Nick De Vries.

 Nadat de jongeren in de  voormiddag in de Kids Challenge het beste van zichzelf gavan, openden de nieuwelingen de debatten rond half één in de namiddag in de MTBcup in Beringen.

Eerst vormden Belgisch kampioen Andries Baert, Niels Dervaux en de Nederlander Perry Van de Bos een koptrio. Nadien sloot ook Pierre de Froidmont aan. Halfkoers reden Dervaux en de Froidmont van hun medevluchters weg. Eerst nam de Froidmont de leiding, maar Dervaux gaf niet af. Toch was het de Waal die opnieuw de leiding nam in een afdaling en die gaf hij niet meer af. De Froidmont dus voor Dervaux en Andries Baert.

Samen met de nieuwelingen reden ook de meisjes jeugd. Daar ging de overwinning naar Sofie von Berswordt. Zij haalde het voor Lize Struyf en Didi De Vries.  Von Berswordt was outstandig van begin tot einde.

Belgisch kampioen Jef Beyens showde zijn tricoloretrui bij de Fun A. Hij maakte er ook een start-finishzege van.  Sam Malfliet moest tevreden zijn met de tweede plaats voor Nick De Vries. Met zijn vierde plaats werd Robin Porters, vorig jaar nog Belgisch kampioen op deze omloop, nu provinciaal kampioen.