Avondcross in Diegem gewonnen door Ellen Van Loy

Avondcross in Diegem gewonnen door Ellen Van Loy

Ellen Van Loy mocht in Diegem op het hoogste schavotje gaan staan na een prachtige wedstrijd te hebben afgewerkt. Ze kwam met een grote voorsprong over de meet en was een gelukkige vrouw. De tweede plaats was voor Sanne Cant en de derde plaats werd gewonnen door Eva Lechner in de sprint met Helen Wyman.

Dat Ellen Van Loy de laatste weken goed bezig was, was voor niemand geen geheim meer. Alleen de kers op de taart ontbrak haar telkens. Tijdens de verkenningsronde in Diegem trok zij al alle registers open en ging er als een speer vandoor. De anderen konden alleen maar toekijken op dat ogenblik. Ellen keek niet om wat er achter haar gebeurde en fietste stevig door. Dat leverde haar de tweede overwinning in haar seizoen op. In Boom mocht zij ook al op het hoogste schavot plaats nemen.

Achter haar kregen we een stevige snok van Sanne Cant te zien die probeerde weg te rijden van haar concurrenten Eva Lechner en Helen Wyman. Het was vooral in de zandstrook dat Sanne het verschil kon maken op haar naaste volgers. En dat wist ze ook. Dat speelde ze dan ook gretig uit om daar van haar gezelschap af te raken. De strijd om plek drie werd nog spannend. We kregen een sprint voor die plaats tussen Helen Wyman en Eva Lechner. In de spurt liet Helen Wyman zich een beetje wegdrummen door de Italiaanse Eva Lechner waardoor zij haar derde plek moest afstaan.

Jolien Verschueren die voor de aanvang van de wedstrijd in Diegem de leidster was in de Superprestige kwam niet verder dan een zevende plaats en is hiermee haar leidersplaats kwijt aan Sanne Cant.

 

 

Bron : CH