Axel Van Den Broeck pakt driekleur bij tweedejaars nieuwelingen in Middelkerke

Axel Van Den Broeck pakt driekleur bij tweedejaars nieuwelingen in Middelkerke

Axel Van Den Broeck was één van de topfavorieten voor het BK en hij maakte deze favorietenrol ook waar. Vanin de tweede ronde zette hij iedereen onder druk en reed weg van zijn concurrenten. Hij kwam solo aan op de militaire basis en pakte hiermee zijn Belgische titel. Voor de tweede en derde plaats bleef het spannend. Het was uiteindelijk een lange spurt tussen Neo Tielens en Jasper Schoofs voor de tweede plaats. De man uit Tessenderlo Neo Tielens pakte de tweede plaats voor Jasper Schoofs.

Met maar liefst 66 renners stonden ze aan de start van hun Belgische Kampioenschap. Het was uitkijken naar de favorieten om te zien we er met de Belgische driekleur naar het podium mocht. De start werd gegeven en we kregen voor iedere deelnemer een vlotte start te melden. Geen valpartijen. Dus ze konden ervoor gaan strijden.

Het was al snel duidelijk dat de topfavorieten niet gingen wachten. Nog niet halfweg de eerste ronde kregen we voorin te melden Axel Van Den Broeck, Zander Tielens, Nio Vandervorst, Neo Tielens, Yoram Vanhoudt en Senn Bossaert. Het was duidelijk dat we daar de nieuwe Belgische kampioen tussen zouden vinden.

De registers werden open getrokken bij het ingaan van de tweede ronde. Axel Van Den Broeck voelde zich goed en liet het niet stilvallen. De anderen moesten al wat gas bijgeven om de aanval van Axel te beantwoorden. Diegenen die daar het beste in slaagden waren Neo Tielens en Zander Tielens. De anderen werden op lengtes gereden. Achter het geloste groepje kwamen Thorben Allaert, Jasper Schoofs, Tjalle Dries, Sverre van Lee en Tibo Van Compernolle samen. Zij probeerden ook om de kloof te dichten. Maar het werd een moeilijke opgave. Enkel Jasper Schoofs slaagde erin om de sprong voorwaarts te maken.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde kon Jasper Schoofs aansluiting maken bij Zander Tielens die op dat ogenblik op de derde plaats reed. Met acht seconden voor hen Neo Tielens die er alles aan deed om zijn tweede plaats veilig te stellen. Het werd nog spannend in de laatste ronde.

Axel Van Den Broeck leek vrij zeker van zijn titel. Niemand kon hem nog bijbenen en met ruime voorsprong pakte hij de Belgische titel bij de tweedejaars nieuwelingen. Dit voor zijn nieuwe ploeg Acrog Tormans. Neo Tielens moest alle registers open trekken want hij voelde de hete adem van Jasper Schoofs in zijn nek. Helaas voor Zander Tielens was de laatste ronde er teveel aan. Hij viel net naast het podium. Alle ogen gericht op de eindfase voor de tweede plaats. Het werd een lange spurt voor de zilveren en bronzen medaille die in het voordeel van Neo Tielens uitdraaide. Jasper Schoofs werd knap derde.

Daguitslag :

1. Axel Van Den Broeck

2. Neo Tielens

3. Jasper Schoofs

4. Zander Tielens

5. Nio Vandervorst

6. Yoren Vanhoudt

7. Senn Bossaerts

8. Tibo Vancompernolle

9. Thorben Allaert

10. Sverre Van Lee

Bron : Nancy Aerts

Foto : Femke Verhoeven