B-post Bank Trofee is belangrijk voor Kevin Pauwels

B-post Bank Trofee is belangrijk voor Kevin Pauwels

Pauwels: “bpost bank trofee is belangrijk voor mij”

Zaterdag staat met de GP Hasselt de vierde manche van de bpost bank trofee op het programma. Kevin Pauwels, tweede in de stand en tweevoudig winnaar in Hasselt, wil zijn goede vorm in Limburg graag verzilveren.

De Kalmthoutenaar bereidt zich momenteel in Mallorca voor op de drukke decembermaand. “Het is redelijk nat, maar wel veel warmer dan in België. Ik kan mijn trainingen dus perfect afwerken”, vertelt Pauwels, die dit seizoen prima op dreef is. Drie grote zeges (Zonhoven, Spa-Francorchamps en Milton Keynes, red.) en zes podiumplaatsen staan al op de teller. “Ik train hier in Mallorca vooral met het oog op de belangrijke eindejaarsperiode. Maar ik zal dit weekend zeker niet slecht zijn. Meestal ben ik meteen goed als ik terugkom uit Mallorca.”

De snelle parkomloop in het Hasseltse Kapermolenpark ligt Pauwels. Dat bewees hij al door de GP Hasselt te winnen in 2010 en 2011. “Maar ik heb de indruk dat ik met het ouder worden beter tot mijn recht kom in de zware crossen. Dat merkte ik in Hamme, waar het niet echt goed ging. Het is belangrijk dat ik me zaterdag niet naar achter laat drummen. Hasselt is wel iets zwaarder dan Hamme en het is dus iets makkelijker om op te schuiven.”

Aan de omloop in Hasselt wordt nauwelijks iets veranderd. “Het blijft voor 90 procent identiek aan het parcours van de vorige editie”, vertelt Erwin Vervecken van organisator Golazo sports. “De laatste zandstrook valt weg en wordt vervangen door een heuvel die voorlopig op training nog al lopende moet genomen worden. Ook de laatste lus in het park is verlegd en technischer geworden.”

Pauwels is momenteel leider in de Wereldbeker en de Superprestige. In de bpost bank trofee moet de renner van Sunweb-Napoleon Games enkel Sven Nys laten voorgaan. “De bpost bank trofee is belangrijk voor mij, want het zou mooi zijn als ik top drie rij in ieder klassement. Tijd inhalen wordt wel moeilijk in Hasselt. Iedereen finisht daar doorgaans kort bijeen”, besluit Pauwels, die 1’58” moet goedmaken op Nys.

bpost bank trofee Hasselt
GPS: Kapermolenpark, Elfde-Liniestraat

Programma:
10u00: Nieuwelingen
11u00: Junioren
12u00: Beloften
13u45: Dames
15u00: Elites

Meer info: www.gphasselt.be