Genomineerden Gelders Sportgala bekend

Genomineerden Gelders Sportgala bekend

Wie is de beste Gelderse sporter in zijn of haar categorie? 15 genomineerde sporters en vijf verschillende sportteams wachten tot donderdag 11 december 2014 in spanning af. Op die dag vindt het Gelders Sportgala plaats bij theater Junushoff in Wageningen en worden de winnaars bekend gemaakt.

Voor Gelderse Sportman zijn schaatser Stefan Groothuis, handboogschutter Rick van der Ven en voetballer Jasper Cillessen genomineerd. Groothuis won Olympisch goud op de 1000 meter in Sotsji. Cillessen werd met Oranje derde op het WK in Brazilië en Van der Ven won zowel indoor als outdoor de worldcup.

Sportvrouw

De titel Gelderse sportvrouw gaat dit jaar naar atlete Dafne Schippers, BMX’er Laura Smulders of Sifan Hassan, ook atlete. Schippers won tijdens het EK goud op de 100 en 200 meter sprint en ze werd Europees atlete van het jaar. Smulders werd Europees kampioen en veroverde de wereldtitel op het onderdeel tijdrit en brons op het onderdeel challenge. Hassan won het EK op de 1500 meter en werd tweede op de 5000 meter.

Jury

Alle winnaars, behalve de publieksprijs van Gelderse Sportploeg van het jaar, worden door een deskundige jury verkozen. Dit jaar bestaat de jury uit: Jan Markink (Gedeputeerde sport provincie Gelderland), Han Ter Maat (wethouder sport gemeente Wageningen), Guus van Kleef (directeur Omroep Gelderland), Gudo Kramer (directeur Topsport Gelderland), Stephan Veen (ex-hockeyer en directeur Rabobank Arnhem en omstreken) en André Cats (chef de mission Paralympisch team, NOC*NSF). De jury staat onder leiding van Tjienta van Pelt van Olympisch Netwerk Gelderland.

Overige genomineerden

Hieronder een overzicht van de overige genomineerden per onderdeel

Gelders talent jongen

Niek Kimmann (Arnhem) BMX
Jan Groenendijk (Wageningen) Dammen
Nyls Korstanje (Nijmegen) Zwemmen

Gelders talent meisje

Xan de Waard (Renkum) Hockey
Maartje Ruikes (Zevenaar) Turnen
Celeste Plak (Programma Papendal) Volleybal

Gelderse Paralympische sporter

Simon Boer (’t Harde) Zwemmen
Kenny van Weeghel (programma Papendal) Atletiek
Demi Vermeulen (Zevenaar) Hippisch

Gelderse Sportploeg

De prijs voor Gelderse sportploeg 2014 is een publieksprijs. De ploeg met de meeste publieksstemmen wint de titel. Stemmen kan via www.geldersesportfederatie.nl/stemmen

De genomineerden voor Gelderse sportploeg van het jaar zijn:
– Alterno Dames 1 (Apeldoorn) Volleybal
– Hippisch team dressuur – Edward Gal (Harskamp), Hans-Peter Minderhoud (Harskamp), Diederik van Silfhout (Lunteren) en Adelinde Cornelissen (Nijkerk)
– CP voetbalteam (Papendal) CP voetbal
– Topteam Etikon (Haarlo) Biljarten
– BZC Borculo Heren 1 (Borculo) Waterpolo

Gelders Sportgala

Meer informatie is te vinden op www.gelderssportgala.nl

Bron : gelders sportgala