Balenberg wordt belevingscentrum voor cyclocross en mountainbike

Balenberg wordt belevingscentrum voor cyclocross en mountainbike

ava

De Balenberg, al jaren het toneel van de Grote Prijs Sven Nys veldrijden op nieuwjaarsdag, wordt een belevingscentrum voor cyclocross en mountainbike, rond de figuur van Sven Nys.

De Balenberg is een privédomein op een heuvel in de gemeente Baal. Eén keer per jaar werd het domein verhuurd aan de organisatie van de GP Sven Nys, manche van de GVA Trofee Veldrijden. Sven Nys en Golazo hebben nu de eigendom over het terrein verworven met de bedoeling de Balenberg uit te bouwen tot een belevingscentrum voor cyclocross en mountainbike.

Het moet een permanent centrum worden waar cyclocross en mountainbike centraal staan, met zowel een museum als tal van initiaties en opleidingen. De bestaande natuurpracht wordt optimaal gecombineerd met sport en recreatie voor wie van cyclocross en mountainbike houdt.

Sven Nys: ‘De Balenberg betekent uiteraard veel voor mij. Als kleine jongen ging ik er zoals alle anderen uit het dorp in de zomer en de winter ravotten en spelen. Later, met de Grote Prijs, werd het ook voor mijn carrière een speciale plek. Je kan wel zeggen dat ik één ben met die grond. Ik ben heel blij dat ik samen met Golazo dat typische karakter van de locatie kan laten voortleven in combinatie met mijn favoriete sport. Ook voor mijn toekomst is dit een hele belangrijke stap.’

Bob Verbeeck, CEO van Golazo sports, media en entertainment: ‘Voor Golazo zijn deze plannen een belangrijke nieuwe stap in het uitbouwen van initiatieven met en rond onze atleten, die hen ook na hun sportieve carrière blijven linken aan hun sport. Met Kim Clijsters deden we al iets gelijkaardigs met de Kim Clijsters Sports and Health Club in Bree die momenteel volop gerenoveerd wordt. Op de Balenberg zullen de fiets en Sven Nys centraal staan en zullen we initiaties, opleidingen, trainingen en dergelijke meer organiseren.’

Bron: PM Golazo