Bart Aernouts wint in Eksel

Bart Aernouts wint in Eksel

Bart Aernouts heeft in Eksel de derde manche voor de Flanderscup gewonnen. De veldrijder haalde het verrassend van Jonas De Backer de Nederlander Hans Becking; Tegelijk werd ook het PK gereden. Bij de elite werd Ben Berden Limburgs kampioen.

Veel schoon volk vertrok bij de elite. Gewezen Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels, Bart Aernouts, Ruben Scheire en heel wat Limburgse renners vertrokken in de Ekselse bossen. Het was Van Hoovelsl die het vuur aan de lont stak. Na een ronde vormde zich een koptrio met Lingier-Evenzarenner, Jonas De Backer en Bart Aernouts. INa een val van Van Hoovels, kwamen Aernouts en De Backer alleen voorop. Ze stonden hun leidersplaats niet meer af en Aernouts toonde zich de snelste voor De Backer, die hiermee wel eerste belofte werd, en Hans Becking. Jimmy Tielens had duidelijk een off-day en eindigde negende. Door zijn vierde plaats werd Ben Berden Limburgs kampioen.

Bij de nieuwelingen kregen we strijd met Jochen De Vocht, Kenneth Coomans en Wout Alleman als hoofdrolspelers. In die volgorde kwamen ze ook over de streep. Niels Vanpol werd Limburgs kampioen.

Bij de junioren maakten Boris Cara, Scheire en Cleeren het mooie weer in de aanvangsfase. Maar na de tweede ronde kwam het tot een hergroepering. Hier profiteerde de Nederdlander Jeroen van Eck van om weg te rijden en solo te zegevieren voor Rien Terpstra en Kevin Panhuyzen. Die laatste kon geen kampioen worden, omdat er maar twee Limburgers gestart waren.

Bij de masters 1 zegevierde Geoffry Maes voor Gerrit Delfosse en Peter Douha, die Limburgs kampioen werd. Bij de masters 2 ging de zege naar Kurt Tempst voor Guido Verhaegen en John Soenen, die de rood-witte trui mocht aantrekken.

Bij dames ging Joyce Vanderbeken met de bloemen naar huis voor Petra Mermans en Ann Terpstra. Hilde Quintens werd kampioene.

Bij de fun A pakte Robin Porters de zege en werd na Vlaams nu ook Limburgs kampioen. Marcel Vervloet won bij de fun B en Claudia Cleeren bij de vrouwen in de fun A en zo ook kampioene.

Erik Braeken