Shannen Smets zesde bij de Women Cruiser in haar laatste internationale race

Shannen Smets zesde bij de Women Cruiser in haar laatste internationale race

ava

Op de laatste dag van het WK BMX kon Shannen Smets zich plaatsen voor de finale van de Women Cruiser(17-24).  Ze werd zesde in haar laatste internationale race. Later deze week kan je bij ons een afscheidsinterview lezen van de Desselse, die negen jaar actief was in de BMX. Nu zegt ze haar sport vaarwel om te studeren voor interieurarchitecte in Hasselt.
De race van Shannen werd volledig gedomineerd door de Nederlanders. Tessa Geerling(17) won voor haar landgenotes Sharon Van der Kolk en Iris Van Der Linde. Ellen Jacobs, nog een Nederlandse werd vierde en haar landgenote TessaMeerholz vijfde. Vijf(!)Nederlandse meisjes in de top-5. Jamais vu, denk ik.

‘Ik had een mindere start. Daardoor speelde ik vandaag niet mee. Ik werd compleet weggedrumd door de Nederlanders. Gelukkig ben ik niet gevallen. Als je in de finale staat, ga je om te winnen. Ik wist dat het moeilijk ging zijn. Ik ben al blij dat ik het feestje kon verstoren op het EK, ‘besloot Shannen.

Een andere landgenote, Agna Deschagt(42) haalde de finale bij de Women Cruiser. Ze werd vijfde in een race die gewonnen werd door de Duitse Kerstin Meyer.

De mannelijke landgenoten haalden de finale niet. Nico Van Dartel werd uitgeschakeld in de kwartfinale. Ook Zenno en Koen Vanduffel raakte niet in de finale. Dat geldt ook voor clubgenoot Dimitri Lenaerts, Dirk Vandeput, Tonny Strobbe, Alain Deschagt, Nick De Proost en Dennis Vanhoof.

Het WK is hiermee afgelopen. We kunnen met plezier terug denken aan de bijzonder knappe prestaties van de Belgen. Dat belooft voor de toekomst. De Europese voorronden komen eraan in september en dan volgt eigenlijk één lang seizoen tot na de Spelen. Maar we zijn er klaar om jullie alle nieuws in de BMX wereld mee te geven.

Erik Braeken vanuit Kopenhagen