Bart Brentjens krijgt Lifetime Achievement Award

Bart Brentjens krijgt Lifetime Achievement Award

Bart Brentjens krijgt “lifetime Achievement” award.

Bart Brentjens de symathieke in Schaijk woonachtige Limburger krijgt de Peter Post trofee toebedeeld op de jaarlijkse uitreiking van de beste wielrenner in Den-Bosch , de prijs word alleen toegekend aan personen die aantoonbaar over hele lange tijd zichzelf in hebben gezet voor de wielersport. Aantoonbaar is niet zo moeilijk voor Bart daar hij de allereerste Olympisch kampioen mountainbiken is maar ook altijd klaar staat om de wielersport en het mountainbiken in het bijzonder te promoten.

Bart die samen met zijn vrouw Petra het Bart Brentjens MTB team runt en zijn schoonzus Lieke die op de achtergrond mee draait om dat allemaal in de pers mee te regelen is al jaren het Nederlandse boegbeeld als het op mountainbiken aan komt , organiseren van clinics , nog steeds aktief als wedstrijdrijder in zijn eigen team , nooit te beroerd om een hand toe te steken als ergens hulp of expertise nodig is , en vader van al zijn renners die voor het team rijden heeft deze award dik en dik verdiend.

Een paar maanden geleden heb ik nog eens gevoeld hoe Bart met zijn beroepsernst omgaat tijdens de TT van Overloon , op een gegeven moment haalde hij ons in en ben ik een paar kilometer met hem mee geknald , als ik er nog aan denk hoe hij bochten neemt en hoe hard hij nog steeds rijd op een MTB dan krijg ik nog pijn aan mijn benen. Steeds weer die enorme fietsbeheersing die je ziet als je achter hem rijd is erg mooi om te zien en geeft ook aan dat hij op alle fronten mee strijd als er een wedstrijd is waarin Bart mee rijd.

Laatst nog een meerdaagse etappe wedstrijd gewonnen in Brazilië waar hij samen met zijn team acte de presence gaf en nu nog uitnodigingen voor wedstrijden waarin ze vragen of hij mee rijd , ook over de landsgrenzen is Bart meer dan een begrip geworden over de jaren en altijd een graag geziene gast ook voor organisatoren die altijd een beroep op hem kunnen doen.

Echter is mijns inziens het begrip Bart Brentjens niet zo sterk zonder de nimmer aflatende steun van zijn Sympathieke vrouw Petra en schoonzus Lieke die uit een echt wielergek gezin komen en die dus weten hoe het is met een topsporter om te gaan en hem steunen door dik en dun zodat Bart zich kan weiden aan waar hij het beste in is “Mountainbiken” Belangrijk aan een topsporter is een thuisfront dat stabiel is en een uitvals basis waar hij ook middels zijn trouwe monteurs en sponsoren op terug kan vallen.

Bart na al die jaren ben je nog steeds een vader en nestor voor de Nederlandse zo niet wereldwijde mountainbike sport , ook de Nederlandse renners heb je hoog in het vaandel staan. Veel mensen kunnen een voorbeeld aan je nemen en ik doe dat zeker met veel respect voor wat je gepresteerd hebt over de jaren heen.
Meer dan verdiend heb je deze award en we hopen je nog lang mee te mogen maken als Biker die zelf ook aktief is.

Jan v Dijk OffroadBiking.eu