Licht draaiende top atleten

Licht draaiende top atleten

Licht draaiende top atleten.

Ik blijf het zeggen en doe het zelf ook nog steeds , probeer licht te rijden oftewel met genoeg omwentelingen per minuut.
Ook de grote renners doen het en als je goed kijkt naar de crossen draaien de toppers toch hoge toeren tijdens een wedstrijd zeker als het snel gaat.

Als je kijkt naar de jongere toppers die grif een grote wedstrijd laten liggen om hun lichaam niet te veel te belasten is dat iets wat ik toejuich.
Kevin Pauwels die onder zijn nieuwe trainer veel hogere omwentelingen per minuut gaat maken en derhalve ook in mijn eigen opinie beter herstelt tijdens een wedstrijd maar ook na een wedstrijd. Derhalve kan Kevin gedurende 1 a 2 rondes heel veel power geven wat hij al verschillende keren heeft gedemonstreerd dit seizoen.

Zuinig omgaan met je lijf als je elk weekend acte de presence moet geven in een wedstrijd die WK eigenschappen heeft is een zware belasting voor het lichaam van een top cycle crosser.

Af en toe 2 topwedstrijden voor de jonge honden net als Mathieu Van der Poel en Wout v Aert en dan grif een WB overslaan waar zei als ze willen mee de top van de renners geselen met hun conditie in de hele cyclus , rust en kalmte en niet te veel is het devies ook van een Adrie v d Poel die zijn 2 zonen rustig eens over laat slaan.

Klaar voor het NK – WK is belangrijk en dat zijn de topwedstrijden waar je op afgerekent word , Dusszz vanaf kerst toewerken naar een topconditie en je van te voren niet afpeigeren in 2 zware koersen per weekend is het devies , ik kan mij als trainer van jonge aankomende crossertjes en mountainbikers daar heel goed in vinden , je carriere duurt langer dan enkele seizoenen.

Jan Offroadbiking Van Dijk OffroadBiking.eu