Bart Classens zegeviert opnieuw in Crocodile Trophy

Bart Classens zegeviert opnieuw in Crocodile Trophy

Derde ritzege voor Bart Classens in de sprint in Skybury vandaag in de zesde etappe. Michael England (AUS) eindigde als tweede (+5sec) en werd op de voet gevolgd door Alan Gordon (+20sec) die zijn voorsprong niet losliet en samen met Brandan Marquez Fernandez (+29sec) uit Spanje eindigde. Stijn Van Boxstael eindigde als vijfde.

Dit is zijn ritrelaas. ‘Vandaag reed ik een hele dag in de aanval. De vroege vlucht bestond uit Bram Saeys, Alex Malone, Lukas Kaufman en mezelf. Onder impuls van een sterke Bart Classens keerde de top 4 vh algemene klassement terug. Bram Saeys viel weg door kettingproblemen, Kaufman moest de rol lossen. De verstandhouding in de kopgroep was goed. Op 15km van de aankomst kreeg Malone af te rekenen met een lekke band. De strijd voor de overwinning zou gaan tussen Classens, Marquez, English, Gordon en mezelf. Ik probeerde een 2 tal keer te demarreren maar kreeg geen vrijheid. Aangezien het beste eraf was besloot ik Classens te helpen om de overwinning te behalen. Ik legde een zeer hoog tempo op waardoor wegrijden voor de anderen moeilijk werd. Op de voorlaatste klim ging Classens in de aanval en enkel English kon volgen. Classens trok uiteindelijk aan het langste eind voor English en leider Gordon werd 3de, marquez 4de. Ik kwam moesgestreden als 5de binnen.’

Met 125 km was het vandaag het langste parcours van de Anniversary Edition 2019 van de Crocodile Trophy. Beginnend in de tropische omgeving van Skybury Plantation gingen de renners vervolgens op weg naar een circuitmarathon in het droge Outback-mijnbouwland in de Mareeba-regio, ongeveer 100 km ten westen van Cairns en op een vergelijkbare afstand ten zuiden van de finish van zaterdag in Port Douglas.

Met nog maar twee etappes te gaan in de 25e Crocodile Trophy, zal de strijd om de algemene overwinning morgen in de voorlaatste etappe naar Hartley’s Crocodile Adventures zijn hoogtepunt bereiken.

Toonaangevende vrouw en elite-racer Angelika Tazreiter uit Oostenrijk eindigde vandaag met de Amateurleider Bram Saeys (BEL). De meervoudig Oostenrijks nationaal marathonkampioen heeft de afgelopen dagen het respect van haar collega’s aan de voorkant van het evenement verdiend en heeft de afgelopen dagen een ongelooflijke mentale kracht getoond, zegt Cairns-local amateurruiter Nathan Sandford, de trotse winnaar van vandaag, die het grootste deel van de dag met hen reed en die haar ook de hele week in actie heeft zien komen.

Morgen zal de Crocodile Trophy verer racen in het noordoosten op een etappe die voor het eerst minder dan 1.000vm aan klimmen heeft om aan te komen bij Hartley’s Crocodile Adventures, een van de belangrijkste toeristische attracties in de regio – aan de kust, midden tussen Cairns en Port Douglas.

Bron: PM

Foto: Regina Stanger