Stijn Van Boxstael wint vijfde rit Crocodile Trophy in Skybury

Stijn Van Boxstael wint vijfde rit Crocodile Trophy in Skybury

Onze landgenoot Stijn Van Boxstael (Ecoproject Crabbe-Beulens)heeft de vijfde etappe in Skybury gewonnen. De Nederlander Bart Classens eindigde tweede en Alan Gordon blijft leider. Op de 120km marathon in de Mareeba regio eindigde de Zuid-Afrikaan vandaag als derde met een voorsprong van +1:52min en een totale tijd van 20u24:07,7 na vijf etappes. De Spaanse Brandan Marquez Fernandez Fernandez eindigt vandaag als vierde (+2:02min) samen met de Australische Michael England als vijfde (+2:04min). Engeland heeft nu een achterstand van 6:06min in het algemeen klassement achter Gordon. Bart Classens houdt vast aan zijn derde plaats in het algemeen klassement (+11:49min) en de Spanjaard komt dichterbij (+12:23min).

Stijn stuurde ons de volgende reactie: ‘Het was een etappe van 122km en 1700hm. Het zwaartepunt van de etappe lag in in de eerste 65km. Na een versnelling van de Nederlander Bart Classens werd de kopgroep uitgedund naar 4 renners. Ik moest even de rol lossen maar nadat ik de nodige risico’s nam in de afdaling slaagde ik erin om de kloof te overbruggen. Iets later kwamen nog 2 andere renners, waaronder Bram Saeys aansluiten. Op het vlakkere 2de deel verliep de samenwerking in de kopgroep goed. Op 25km van de aankomst viel het even stil en ik besliste om een aanval op te zetten. Meter voor meter reed ik weg en op een bepaald moment stokte de samenwerking in de achtervolging en kon ik de kloof verder uitdiepen. Ik ging vol door en in de finale lagen nog een paar stevige beklimmingen. Ik kreeg nog te maken met een afgelopen ketting maar kon snel verder en mijn weg naar een deugddoende overwinning verderzetten. Op de laatste klimmetjes brak de strijd voor het podium los en Bart Classens maakte het Bel-Ned succes compleet en kwam afgescheiden als 2de binnen gevolgd door de Zuid-Afrikaan Alan Gordon. Bram Saeys werd 7de.

Het Skybury eigendom ligt in het hart van de Atherton Tablelands en is de thuisbasis van Skybury Coffee and Papayas. Slechts 10 minuten ten westen van Mareeba, is dit familiebedrijf al 30 jaar lang de zuiverste Australische Arabica koffie en tropisch fruit aan het verbouwen en tot grote opwinding van onze Krokusracers is het een oase van ontspanning, een welkome tussenstop om te tanken op heerlijke koffie en tropisch fruit voor hen voor de laatste jaren. Skybury zal thuis zijn voor de deelnemers en de bemanning voor twee nachten.

De etappe van morgen is een 125 km/1200vm lange circuitmarathon met start en finish in Skybury en gaat verder met het droge outbackthema van vandaag, waarbij we over een aantal lange droge zandwegen en door veestations reizen.

Bron: PM

Foto: Regina Stanger