Bart De Vocht wil scoren komend seizoen

Bart De Vocht wil scoren komend seizoen

Het KTM BikeVision MTB team,  waarvan we de trotse mediapartner zijn, herbergt een aantal grote talenten. Eén daarvan is Bart De Vocht. We spraken met hem over het komende seizoen en zijn ambities.

  • Je hebt een nieuw team, wat zijn je doelen?

Bart:  Mijn doelen zijn nog altijd dezelfde als vroeger. Belgisch kampioen worden, goede resultaten op EK en WK en de wereldbeker.  Die doelen zitten in mijn hoofd.

  • Hoe verliep de voorbereiding, was je meer gemotiveerd dan anders?

Bart: Ik ben redelijk goed met mijn sport bezig. Dat zal niet veranderen tegenover andere jaren. Het is niet omdat het vorig jaar wat minder was, dat het verandert. Vorig jaar had ik iets meer stages gehad. Nu is dat in januari geweest. Ik kon deze winter hier ook goed trainen. Het zijn niet de ideale omstandigheden. Maar ik kan er mijn plan mee trekken. Ik heb hier thuis makkelijk mijn krachttrainingen doen. Ik kan wekelijks naar de kinesist gaan. Dat heb je niet als op verplaatsing bent.

  • Je bent nu ook goed omkaderd met een sportverzorger, een trainer en een hele entourage. Is dat het eerste team voor jou waar dat gebeurt

Bart : Er zijn veel dingen die het team nu doet, die vroeger niet zo gebeurde. Het is voor mij belangrijk dat mijn trainer nu ook de trainer van het team is. Ik heb er echt wel vertrouwen in. Hij is positief over alles en dat heeft zeker wel meegespeeld.

  • Je bent de full time prof. Hoe bevalt jou dat?

Bart: Op het niveau waarop ik bezig ben, is dat wel nodig. Je hebt meer tijd om te rusten. Anders moet je compromissen sluiten en dan is het toch niet helemaal goed.

  • Hoe is je doel voor de wereldbeker? Top 20?

Bart: Ik wil inderdaad wel graag top 20 rijden. Dat is wel belangrijk voor mij. Maar vorig jaar heb ik het meest het goed gevoel gemist. Dat vind ik toch wel belangrijk. Als volgend seizoen niet verder kom dan top 25 en wel een goed gevoel, dan moet ik dat bekijken.

Interview en foto : Erik Braeken