Parcours Roc d’Ardenne staat online

Parcours Roc d’Ardenne staat online

Van 28 tot 30 april 2017 wordt Houffalize opnieuw ’the place to be’ voor de gepassioneerde mountainbiker. Voor de 4de keer op rij keert het grootste MTB-festival van de BeNeLux terug naar dit befaamde mountainbike Walhalla. Het belooft alvast een goed gevuld weekend te worden.

>> Ontdek hier het volledige programma: http://www.sport.be/rocdardenne/2017/nl/programma/

PARCOURS ONLINE

Het  vernieuwde parcours voor de editie 2017 is zonet vrijgegeven op de website van Roc d’Ardenne: http://www.sport.be/rocdardenne/2017/nl/programma/

Meteen na het startsignaal zullen de benen al snel warmdraaien, want de meeste tochten starten met de beklimmingen van de Rue Saint Roch, bij wegfietsers bekend van Luik-Bastenaken-Luik en de La Chouffe Classic. Op de top gaat het rechtsaf en volgt de eerste in een lange reeks pittige afdalingen.

Dwars door de Ourthevallei

De Ourthe kronkelt als een oriëntatiebaken door de parcours van de Roc d’Ardenne. Voor de deelnemers aan de Roc Marathon & Roc d’Ardenne staan er zo maar liefst respectievelijk 6 (!) en 4 river crossings op het programma. Daarnaast laat de Ourthevallei je door middel van ontelbare vergezichten en groene singeltracks kennismaken met het gekende recept van dit 3-daags mountainbikefestival: continue klimmen en dalen! Alle parcours werden ook dit jaar verder gefinetuned onder leiding van lokale bikers. Zo omvat het parcours van de Roc Marathon een prachtige nieuwe passage ter hoogte van La Ferme au Pont.

De finale

De ‘Passerelle de l’Ermitage’ luidt voor alle tochten de finale in en wordt gevolgd door een ultieme klim naar La Roche Plate. Maak je vervolgens met de afdaling van Sertomont klaar voor een finale afdaling van formaat. Aan de kerk van Houffalize krijg je vervolgens de verlossende ‘arrivée’ in zicht!

>> Bekijk hier de interactieve kaart met alle parcours: http://www.sport.be/rocdardenne/2017/nl/parcours/

KEVIN VAN HOOVELS

Topper Kevin Van Hoovels heeft zijn deelname aan de eerste editie van de Roc Trophy bevestigd. De voormalige Olympiër heeft zijn focus dit jaar verlegd naar meerdaagse wedstrijden en marathons. Ga jij de strijd aan met Kevin?

> Schrijf je hier nu in : http://www.sport.be/rocdardenne/2017/nl/inschrijven/

Bron: PM