Bart De Vocht wint eerste manche PI-Beneluxcup in Nieuwkuijk

Bart De Vocht wint eerste manche PI-Beneluxcup in Nieuwkuijk

Bart De Vocht heeft de eerste manche van de Beneluxcup in Nieuwkuijk gewonnen. Hij haalde het na een solorace. Michiel van der Heijden versloeg zijn medevluchters Hans Becking en Frank Beemer in de spurt voor de dichtste ereplaats.
Ruim 70 bikers aan de start met heel wat grote namen. De lat lag hoog voor de Belgische Ruben Scheire, die vorige week in Engeland nog een UCI-wedstrijd op zijn naam schreef. Verder ook Bart De Vocht van Scott- Goeman, die goede benen heeft en met een parcours dat hem zeker ligt. Michiel van der Heijden, die langzaam naar zijn Worldcup vorm toe aan het werken is. Hans Becking, die in erg goede doen is. Micki van Empel, de cyclocrosser, die een zeer begenadigd mountainbiker is en misschien wel voor een verrassing kan zorgen. Frank Beemer, ten slotte, die in Berlicum al top was.

Na het vertrek woedde dadelijk een felle strijd om door de singletracks te komen. We kregen vier leiders met Frank Beemer, Bart De Vocht, Hans Becking en Michiel van der Heijden. Zij gingen uiteindelijk het wedstrijdbeeld bepalen. Ruben Scheire kon niet mee op dit snelle parcours. ‘Ik kan hier vandaag niets doen op dit parcours. Mijn omlopen komen nog,’vertelde hij achteraf. Als eerste achtervolger reed Micki van Empel op de vijfde plaats.

In de derde ronde maakte Frank Beemer een stuurfout in een krappe bocht en brak zijn zadel af. Op dat moment koos Bart De Vocht het hazenpad. Hij vergrootte stelselmatig zijn voorsprong. Wat Van der Heijden en Becking ook ondernamen, ze kwamen geen stap dichter. Frank Beemer kon terug aansluiten en nam de wedstrijd mee in handen.

Tegen de suprematie van Bart De Vocht viel weinig te beginnen. Hij won met voorsprong. De spurt besliste over de ereplaatsen. Hierin was Van der Heijden de sterkste voor Becking en Beemer. Micki Van Empel werd knap vijfde . Hij reed een lange inhaalwedstrijd en een sterke koers. De zesde plaats was voor Milan Vader uit Sittard, Nick de Vries en Erik Groen. Negende werd Wout Alleman en Jeroen Boelen belandde nog net in de top-10.

Betch.nl-Superior bikes mountainbike team kan tevreden terug kijken met twee renners in de top 10 en de nodige UCI punten. Later in de week komen alle interviews die we hebben opgenomen online.

Jan v Dijk

Foto: Patrick Lagarde