Bart en Jochen De Vocht en Tom Van Ingelom blikken terug op wereldbeker in Nove Mesto

Bart en Jochen De Vocht en Tom Van Ingelom blikken terug op wereldbeker in Nove Mesto

Bart en Jochen De Vocht en Tom Van Ingelom van het KTM BikeVision team blikken terug op hun wereldbekerwedstrijd in Nove Mesto en kijken vooruit naar de volgende wereldbekerrace in het Duitse Albstadt.

Jochen De Vocht reed in Nove Mesto

Eindelijk was het zo ver: de eerste wereldbeker van het seizoen! Ik keek er enorm hard naar uit om na 4 jaar terug aan de start te staan in Nove Mesto. Het parcours hier is naar mijn mening één van de mooiste ter wereld. Heel veel wortels en technische afdalingen maakte het een perfecte match voor mijn KTM scarp full suspension bike. De parcoursverkenning verliep vlot en ik keek er naar uit om op zaterdag ochtend er in te vliegen. 150 deelnemers stonden er aan de start en ik mocht als één van de laatsten aanschuiven om aan mijn wedstrijd te beginnen. In de start ging het enorm hard en had ik moeite met het tempo te volgen. In de startloop was er de gebruikelijke verkeershinder waardoor ik al veel tijd verloor. Ook een val in de openingsronde deed er geen goed aan. Daarna kon ik wel gestaag enkele plekken opschuiven maar voelde dat het berg op niet ging zoals ik het zou willen. Al hielpen de talrijke aanmoedigingen van de Tsjechische fans wel enorm hard!! Berg af kon ik me wel goed uitleven. De laatste ronde sloot ik af zoals in de eerste ronde met een domme val waardoor ik weer wat tijd verloor. Om dan uiteindelijk nog een nipte sprint te verliezen van teammate Tom . Op de laatste rij vertrokken om dan als 121ste over te aankomst te komen is niet echt het resultaat waar ik op hoopte. Maar de dag erna bleek al waarom het niet goed verliep. ’s Nachts slecht geslapen en hele tijd misselijk en wat oorpijn. De ochtend van de koers ook al wat keelpijn gevoeld. Nu is het boodschap van goed te herstellen van de valpartijen en de ziekte om volgend weekend hopelijk voor de volle 100% fit aan de start te staan in de wereldbeker van Albstadt.

Tom Van Ingelom startte ook in Nove Mesto

Dit weekend stond de eerste wereldbeker van het seizoen op het programma. Nové Mesto, een parcours waar veel over geschreven en gezegd wordt, maar nu kon ik zelf waarnemen hoe mooi en zwaar het was. Heel indrukwekkend, maar niets in vergelijking met de supporters en hun mentaliteit en liefde voor de mountainbikesport!! Tijdens de verkenning op vrijdag ging het goed en was het gevoel hoe het moest zijn. Op één van de rock gardens kwam ik ten val, maar zonder veel erg tenminste voor mij. Mijn zadel was gescheurd en stond scheef. De verkenning verder afgewerkt en richting verblijf. Daar een ander zadel gemonteerd en het beddeke in! Zaterdagochtend lekker en stevig gegeten en focus richting de race. Als 133ste starten was een hele beleving .. opstopping, aanschuiven, in elkaar haken met de fiets en veel tijd verliezen. De eerste 3 ronden ging het minder, de laatste 2 ronden waren heel wat beter, maar niet zoals tijdens de verkenning de dag voordien. Spijtig maar met het andere zadel was het niet ideaal rijden. Maar goed ik kon de hele wedstrijd uitrijden en finishte als 120e. Het resultaat is wat het is maar we zijn weer een ervaring rijker en heb- ben weer veel opgestoken! Merci aan de compagnie, verzorgers en bevoorraders en op naar de volgende!!

Bart De Vocht reed in Obertraun & Nove Mesto

De hoofddoelen van het seizoen zijn aangebroken, in één grote trip reizen we naar Obertraun en daarna naar de wereldbeker van Nove Mesto en Albstadt. Obertraun is echt in een supermooie streek aan een meer omringd door de bergen. Ook het parcours is de moeite hoofdzakelijk aangelegd maar toch mooi. De wedstrijd ging redelijk goed voor mij ik kon snel starten en daarna een goed tempo vinden dat hoog genoeg was om de 4e plaats te behalen. Nadat jammer genoeg Karl Markt de laatste ronde letterlijk weggevallen was voor mij. Ik was wel blij met het gevoel tijdens de wedstrijd en de bijkomende UCI punten zijn ook altijd mooi meegenomen.

Daarna reisden we door naar Nove Mesto voor de eerste wereldbeker. Hier verliep de start enorm slecht, binnen de eerste honderd meter was er al een val links en rechts geweest.
Ik moest tot stilstand komen en dan reed er iemand achter in op mij en zo zat ik even vast. Ik kon dan terug vertrekken en de inhaaljacht beginnen. Ik kon goed opschuiven maar koos dan de verkeerde lijn in de afdaling en weer passeerde er heel wat renners.
Uiteindelijk kon ik opschuiven richting de top 40 waar ik mijn tempo kon vinden.
Om dan de voorlaatste ronde nog een versnelling te maken en te eindigen op de 37e plaats. Het resultaat was degelijk maar ik had niet het supergevoel waarop ik gehoopt had, samen met de chaotische start zorgde dag ervoor dat ik niet de wedstrijd kon rijden die ik voor ogen had. Ik ben wel tevreden over mijn manier van koersen.
Omdat ik ondanks de tegenslag in het begin in de wedstrijd er nog het beste ervan gemaakt heb. Jammer genoeg niet met het resultaat dat ik voor ogen had.
De conditie is er, nu moet ik proberen voor mezelf goede omstandigheden te creeëren om volgende week in Albstadt terug optimaal te kunnen presteren.

Bron: KTM BikeVision UCI team

Foto’s: KTM BikeVision UCI team