BMX-ers willen parcours in sportpark

BMX-ers willen parcours in sportpark

De vzw Fair Play Riders, met zetel in Peer, heeft bij het gemeentebestuur een aanvraag voor stedenbouwkundige vergunning ingediend “voor de aanleg van een BMX-parcours met jurylokaal en overdekt rennerspark” in sportpark De Roosen, naast de hondenclub. Dat blijkt uit de bekendmaking van een openbaar onderzoek die is uitgehangen. Het onderzoek loopt tot 11 juni.
BMX of fietscross is een olympische sport sinds de Spelen van Peking in 2008. Het woord BMX staat voor Bicycle Motocross.
Schepen van sport Leen Gielen: “Een tijdje geleden werden we benaderd door enkele mensen uit de buurt die op zoek waren naar een terrein om BMX te kunnen beoefenen voor trainingen en op termijn ook wedstrijden. Ons resterende stukje recreatiegrond in het sportpark De Roosen bleek hier ideaal voor te zijn. Qua grootte zit dit goed en ook ruimtelijk ligt dit in de juiste zone.
“De vzw Fair Play Riders huurde tot dusver accommodaties in de buurt maar wil nu werken aan een vaste stek. De gemeente gaat de grond ter beschikking stellen en de club gaat de handen uit de mouwen steken om een terrein aan te leggen,” aldus de schepen.

Bron : Fair Play Riders

Publicatie : Nancy Aerts