Bart Wellens krijgt groen licht

Bart Wellens krijgt groen licht

Bart Wellens mag na een periode van miserie beginnen aan zijn revalidatie.

De laatste weken was er heel wat te doen rond de figuur van de 33 jarige Bart Wellens. Tijdens de nacht voor het Belgische Kampioenschap in Hooglede – Gits werd hij geveld door iets wat heel eigenaardig bleek te zijn.

Het was zo slecht dat hij zijn vrouwke de opdracht gaf om hem naar het ziekenhuis in Geel te brengen. Aldaar werden de eerste zorgen toegediend. Maar naar mate de nacht vorderde, ging het met Bart alsmaar slechter. Men vreesde zelfs eventjes voor zijn leven. Omdat men in Geel niet de nodige apparatuur bij de hand had werd beslist om Bart over te brengen naar het UZ Ziekenhuis in Antwerpen. Daar konden ze hem beter opvolgen en mocht blijken dat er iets mis zou gaan hadden ze aldaar de juiste apparatuur bij de hand.

De opluchting was groot toen zijn vrouwke de naaste familie op de hoogte bracht met het verlossende telefoontje. Het ging al wat beter met hem. Toch moest Bart zes dagen in het ziekenhuis vertoeven. Op de verjaardag van zijn dochtertje mocht hij het ziekenhuis verlaten.

De oorzaak van dit voorval zou te maken hebben gehad met een infectie op de tandwortel in de rechterkaak. Dit zou op zijn beurt dan de hartproblemen veroorzaakt hebben.

Ondertussen heeft Bart zich laten behandelen en hoopte hij voor het vertrek met zijn familie goed nieuws te krijgen. Bart onderging vrijdag 17 februari 2012 een echo, een cardio en een volledige fietstest om te zien hoe het met hem op dit ogenblik gesteld is.

De uitslag was goed en hij kreeg groen licht om zijn revalidatie op te starten zij het dan onder lichte vorm. Hij mag lichte inspanningen doen zoals een fietstochtje van een uur of een half uurtje lopen maar zonder al te veel inspanningen te leveren. Dus meer dan dit mag zeker niet.

Bart beseft dat hij aan een revalidatie mag beginnen maar dat hij nog een lange weg heeft af te leggen om weer bij de top te behoren.