Geen maat op Sven Nys tijdens de veldrit op Cauberg

Geen maat op Sven Nys tijdens de veldrit op Cauberg

Van start tot finish wist Sven de wedstrijd te domineren. Eén van de prachtigste wedstrijden uit zijn seizoen 2011 – 2012. Voor de eerste maal winnen op de Cauberg te Valkenburg

Van bij de start werd er een hoog tempo aangehouden om deze wedstrijd hard te maken. De kopmannen zaten allen vooraan in het peleton. Eén van de groten ontbrak op het appel. Namelijk Zdenek Stybar had ervoor gekozen om niet deel te nemen aan deze cross en alles te zetten op de GVA in Oostmalle.

Maar dat deerden de anderen niet om er een prachtige wedstrijd van te maken. Sven Nys had al gauw het goede ritme te pakken en Niels Albert liet aan zijn gemeente genoot al snel weten dat ook hij goede benen had. Maar Niels kreeg af te rekenen met een lekke band op het moment dat Sven van hem wegreed. Maar Niels probeerde alles nog recht te zetten om terug aansluiting te vinden en jacht te maken op Sven. Maar voor de tweede maal sloeg het noodlot toe. Opnieuw kreeg Niels af te rekenen met een lekke band. De ontgoocheling op dat ogenblik was daadwerkelijk te zien. Maar alsnog zette hij de achtervolging in en wist zich nog op het podium te fietsen. De twee afgelopen weken hebben Niels parte gespeeld. Hij kon minder goed trainen omdat hij verplichtingen had die gekoppeld zijn aan de Wereldtitel. Maar Niels was na afloop een beetje tevreden – de ontgoocheling was aanwezig maar hij kon met een goed gevoel afzakken naar Oostmalle.

Van zodra de anderen zagen dat Niels te kampen had met lekke banden, hielden die zeker de benen niet stil en probeerden de achtervolging op gang te brengen op Sven Nys. Halfweg de wedstrijd probeerde Klaas Vantornhout om jacht te maken op Sven. Hij naderde wel op een paar seconden maar de kloof volledig dichten bleek niet te kunnen. Klaas probeerde toch om alles of niks te spelen maar hij voelde na de zware inspanning om op het wiel van Sven te komen dat hij teveel van zichzelf gevraagd had en moest al gauw een versnelling lager gaan om alsnog zijn tweede plaats veilig te stellen.

Dus weer drie Belgen op het podium daar in Valkenburg :

1. Sven Nys 1.03.14 – 2. Klaas Vantornhout 0.45′ na Sven – 3. Niels Albert 0.57′  4. Kevin Pauwels – 5. Rob Peeters – 6. Thijs Van Amerongen 1.20 – 7. Tom Meeusen – 8. Gerben De Knegt – 9. Bart Aernouts – 10. Kenneth Van Coppernolle.

Ook Lars Boom kwam aan de start in Cauberg. Hij had namelijk op het laatste moment beslist om aan deze wedstrijd deel te nemen. Zijn vrouw is namelijk hoogzwanger en Lars kwam normaal gezien aan de start in de Ruta Del Sol. Maar dit liet hij links liggen. Van de concurrentie uit werd er heel veel verwacht van het optreden van Lars. Maar al gauw bleek dat er niet veel te verwachten was. Hij ging al minder goed van start en moest een achtervolging inzetten. Uiteindelijk moest hij zich tevreden stellen met een zeventiende plaats.