Bart Wellens niet aan de start in de scheldecross Antwerpen

Bart Wellens niet aan de start in de scheldecross Antwerpen

Bart Wellens heeft de laatste tijd heel wat last van dingen waarvan hij niet goed weet waar hij deze moet thuisplaatsen. Daarom gingen we naar hem toe om eens een kort interview te doen… Hem een hart onder de riem steken

In de aanvang van het seizoen haalde je behoorlijke resultaten. Wanneer had je voor de eerste maal last van de problemen? Ik voelde mij tijdens de wedstrijden in Zonhoven en daarna op de Koppenberg in Oudenaarde al niet zo goed. Maar ik had al eerder wat las. Tijdens onze teugreis vanuit Amerika voelde ik mij al niet meer super. Dat bleek ook in mijn uitslag in Zonhoven. Ik voelde dat ik niet vooruit kwam en dat ik bijna dood viel op mijn fiets. Van dit gevoel ben ik nog niet afgekomen. Je kan al wel eens een slechtere dag hebben maar zoals dit nu dat heb ik nog nooit meegemaakt. Op de Koppenberg twee dagen later was het gevoel net hetzelfde…

Je ging samen met je landgenoten naar Igorre. Waarom deed je dit ook al waren je resultaten niet zo goed te noemen? Mijn resultaten aan het begin van het seizoen waren zeker niet slecht te noemen. Daarom bleef ik hopen dat ik al gauw dit elan terug zou vinden. Maar helaas daar kwam niks van. In Gavere wou ik zelfs stoppen met veldrijden. Dat idee spookte al verscheidene dagen door mijn hoofd. Ik kwam daarmee vroeger terug van de stage en ging langs bij de kinesist. Hij wist al heel vlug wat er aan de hand was.

Je bent heel wat jonger dan Sven Nys. Doet het voor jou niet pijn te zien hoe hij er nog steeds in slaagt om prachtige prestaties neer te zetten? Jij was er een paar seizoenen eerder altijd bij om de podiumplaatsen te verzilveren. Ik heb twee seizoenen gehad waarbij mij alles lukte. Maar nu moet ik zien dat ik niet meer mee kan met Sven Nys. Hij is goed bezig met zijn vak en weet als geen ander wat hij wel of niet aankan. Ik heb enorme bewondering voor hem dat hij dit nog allemaal kan opbrengen. Bij mij ligt dit anders. Je kan ons beiden zeker niet met elkaar vergelijken. Daarom heb ik enorme bewondering voor Sven Nys

Waarom besloot je dan om niet aan de start te komen in jullie Classics Fidea in Antwerpen? Ik had geen goed gevoel en vandaar dat ik het beter vond om mijn fiets aan de kant te laten en mij in te zetten naar de volledige ploeg toe in de materiaalpost. Ook op die manier kan ik mij nuttig maken. Mijn lichaam geeft aan niet op de juiste weg te zitten. Vandaar dat het beter is om mijn lichaam eens volledig te laten nakijken en te achterhalen wat er percies aan de hand is. Van dan af zal ik mij terug kunnen concentreren en werken aan deze punten om tegen begin volgend jaar er opnieuw bij te zijn. Hopelijk kan het iets vroeger maar dat zal ervan afhangen.

Wij wensen jou alvast een spoedig herstel toe en heel vlug weerzien binnen het peleton.