Hilde Quintens geselecteerd voor de wereldbeker

Hilde Quintens geselecteerd voor de wereldbeker

Hilde Quintens is ondertussen 47 jaar. Ondanks deze leeftijd en een onderbreking van drie jaar omwille van een ernstige ziekte zal Hilde Quintens opnieuw deel uit maken van de dames die geselecteerd zijn voor de wereldbeker. Hilde zelf kijkt er met volle moed naar uit.

Hilde Quintens heeft niet altijd zo gehad op de selectie van de wereldbekerwedstrijden. De dames moeten zelf alle hotel- en verplaatsing zelf betalen. Dat is niet altijd mogelijk om dit te doen. Zij is moeder van drie opgroeiende kinderen dan weet je ook dat het een heel deel uit je budget is als je naar de wereldbekerwedstrijden gaat.

Voor dit jaar ziet het er voor Hilde beter uit…. Ze kan rekenen op de steun van haar sponsor. Hij verwacht alleen maar mooie resultaten en voor de rest hoeft Hilde zich geen zorgen te maken. Dit is voor Hilde een mooie motivatie om dit jaar haar deelname aan de wereldbekerwedstrijden aan te vatten.

Drie jaar geleden ben je gestopt met cyclocross… dit te wijten aan de ziekte van Leukemie. Hoe is het momenteel met jou gesteld? De ziekte is ongeneeslijk – in mijn geval is de leukemie gestagneerd. Mijn lichaam goed in het oog houden en geregeld op controle gaan dat zijn de dingen die ik moet volgen om het nog te maken in mijn sport. Ik voel mij veel beter nu ik opnieuw kan fietsen. Elke inspanning van mijn lichaam vraagt een langere recuperatietijd dan bij een gezonde mens.

Eind vorige winter ben je opnieuw beginnen fietsen. Toen kreeg je te horen dat je geselecteerd was voor de wereldbeker in Koksijde. Hoe stond je daar tegenover? Ik had dit niet verwacht mede omdat ik drie jaar uit running ben geweest. Ik schafte mij een nieuwe vergunning aan en ging er weer vol tegen aan. Ik moest natuurlijk wel opnieuw opbouwen, terwijl sommigen al dachten dat ik er opnieuw stond. Niks is minder waar. Ik heb er hard moeten voor trainen….

Hebben jongere meisjes daar iet meer de kracht toe om goed te trainen? De jongere generatie is een produkt geworden van onze maatschappij. In mijn tijd moest ik er altijd hard voor knokken om het goede niveau te bekomen. Als moeder met drie kinderen is het niet evident om op eender welk tijdstip te gaan trainen. Ik moest werken, huishouden en cyclocrossen combineren en dat is geen gemakkelijke keuze. Maar ik heb door mijn inzet en doorzettingsvermogen datgene behaald dat ik wou.

Je bent nu 47 jaar. Hoelang zullen we Hilde Quintens nog in het deelnemers veld van de cyclocross vinden? Ik ben een vrouw van de tijd. Zolang ik mij goed voel bij deze sport en ik alles kan doen om er goede resultaten mee te behalen, blijf ik het doen. Als het fysiek niet meer moest gaan dan zou ik mijn fiets aan de haak hangen. Veel zal afhangen van mijn verloop van leukemie. Maar ik doe er alles aan om mee te draaien bij de top…. Ik ben een harde werker en ik ga geen uitdaging uit de weg.