Bartlomiej en Pintaric winnen eerste rit 4stage MTB Lanzarote

Bartlomiej en Pintaric winnen eerste rit 4stage MTB Lanzarote

De Poolse Bartlomiej en de Sloveense Blaza Pintaric van het Pintatim team zijn de verrassing van de dag na het winnen van de eerste etappe van 42 km in de 4 etappe MTB Race Lanzarote categorie UCI S1, georganiseerd door Club La Santa. Het vond vandaag plaats met start en finish in de nabijgelegen Tinajo gelegen club in Lanzarote. Een totaal van 500 deelnemers nam de uitgang die hen naar het spectaculaire eiland Lanzarote leidden door paden en tracks.
De regen die vroeg in de ochtend verscheen, maakte plaats voor een verlegen zonnetje dat van tijd tot tijd in het midden van de wolken verscheen. Een geweldige dag om te fietsen.
De grote geregistreerde deelname toont het enorme succes van de 4stage MTB Race Lanzarote voor meerdere jaren aan. De race, die weer in de UCI-kalender is opgenomen, biedt plaats aan alle soorten fietsers, zowel professionals als amateurs die met een pedaalslag het bijzondere terrein van dit eiland onder ogen willen zien.


Vertigo snelheid voor de eerste etappe


De kop van de race heeft in het eerste deel van het parcours met een gemiddelde snelheid van 30 kilometer per uur een sloopritme gemarkeerd. Dit alles rekening houdend met de grote hoeveelheid paden in het tussen- en eindtraject. De gevallen buien hebben het stof van de baan weggeveegd, waardoor de stukken zand in perfecte staat zijn gebleven, waardoor ze sneller zijn.
Wat betreft de concurrentie, het tempo is vrij hoog sinds het begin, met een eerste deel alle beklimmingen – niet te steil, waarin een koptrio gevormd werd door de Duitser Zwiehoff, samen met de Pool Bartlomiej Wawak en de Deen Jonas Lindberg. Gevolgd door een tweede groep waaronder enkele van de favorieten zoals de Oostenrijkers Karl Markt en Gregor Raggl, de Italiaanse Nadir Colledani en de Spanjaard Sergio Mantecón, viervoudige winnaar van dit evenement.
Bij km 21, halverwege de weg, bleef de Italiaan Colledani, met de Duitser Zwiehoff en de Wacoak kort, op de hielen zitten, gevolgd door een groep achtervolgers. Karl Markt en de rest van deze groep begonnen aan het tweede deel van de afdaling naar Club La Santa met een snelheid van ongeveer 50 km per uur, waarmee de kloof met de kopgroep werd gedicht. Die eindigde in een krappe sprint waarin de Pool Bartlomiej Wawak met 1u 26 minuten 10 seconden de overwinning zou binnenhalen, gevolgd door Jonas Lindberg en Ben Zwiehoff op de tweede en derde plaats. Sergio Mantecón werd door de fotofinish naar de vierde plaats verwezen. De winnaar Wawak is een gouden medaillewinnaar in het Europees Kampioenschap Marathon en Pools kampioen in verschillende categorieën.

Blaza Pintaric triomfeert in vrouwenrace
De 34-jarige Sloveense Blaza Pintaric zorgde voor een enorme triomf en was autoritair en klokte af in 1u 39m 09sec. De tweede zou verrassend de Italiaanse Chiara Teocchi wordenmet 1u 43m 46sec en de Luxemburgse Fabienne Schaus met 1u 43m 47sec. De Sloveense werd 8e in de Wereldmarathon en 6e in de Europese.

Zondag – de tweede etappe
De zondagse etappe heeft een lengte van 59,7 km. de bikers vertrekken vanuit Club La Santa, via Mancha Blanca (Km 18,5), dan door La Vegueta (Km 44), en dan rond 12.30 uur aan te komen bij Club La Santa. De prijsuitreiking aan de eerste van de etappe zal opnieuw plaatsvinden zodra ze de finish bereiken.

Bron: PM

Foto’s: 4stage MTB Lanzarote