Bartlomiej Wawak en Blaza Pintaric winnen opnieuw in 4Stage MTB Lanzarote

Bartlomiej Wawak en Blaza Pintaric winnen opnieuw in 4Stage MTB Lanzarote


In de Club La Santa 4 etappes Mountainbike Race Lanzarote werd vandaag de tweede etappe gereden op een andere snelle route van 60 kilometer waarin het script erg lijkt op de openingsdag van gisteren. Vooralsnog genieten de bikers van een uitzonderlijke tijd in deze editie van de race. Met weinig wind en milde temperaturen is de Club La Santa 4 Stage Mountainbike Race Lanzarote een ideale bestemming voor de start van de competitie in Europa. Als we hier de UCI S1 categorie van de race aan toevoegen, hebben we de antwoorden op de vraag waarom de race een succes is inzake deelnemers en vooral van buitenlanders..

Bartlomiej Wawak bevestigt zijn kracht aan het einde van de etappe
De etappe van vandaag werd weer aan een hels tempo gereden. Het gemiddelde van de winnaar, bijna 29 km/u, spreekt voor zich. Dit alles rekening houdend met het feit dat, net als gisteren, lange stukken van paden werd aangedaan, vooral in het tweede deel van de route. Het werd een spectaculaire strijd om de overwinning. Gedurende de hele etappe is er een grote groep met alle favorieten. De technische secties betekende dat de lopers de toegang tot elk pad maximaal betwistten en vervolgens naar de snelste zones gingen. Een soort wedstrijd die zelden op een mountainbike kan worden beleefd. Spannend tot op de laatste meters en intens De Pool Bartlomiej Wawak is teruggekeerd om het beste enigszins weten te onderscheiden van de Oostenrijkse Karl Markt, een biker, die al weet wat het is om de eindwinst van deze race te pakken. Ook de jonge Deense Jonas Lindberg heeft het podium gehaald, deze keer met de 3e plaats. De verschillen tussen de eerste klassementsproeven zijn minimaal en ondanks hun twee etappeoverwinningen kan de leiding van Wawak door veel bikers worden aangevallen. De 8 nationaliteiten vertegenwoordigd in de top-10 zijn opnieuw het signaal van het uitzonderlijke niveau dat deze race heeft, zonder twijfel de nationale test die het hoogste percentage van buitenlandse deelnames heeft.

Blaza Pintaric van start tot finish


Met haar zege heeft Pintaric zich tot onbetwiste favoriet gebombardeerd. . Deze Sloveense loper, gespecialiseerd in fietsmarathon, heeft vandaag een nieuwe demonstratie gegeven. Ze won solo met meer dan 4 minuten voorsprong op de Deense Malene Degn, volledig hersteld van de val van gisteren. Kerry Macphee is de grote verrassing van de dag, het voltooien van een zeer omstreden podium. Het feit dat vrouwen hun eigen uitweg hebben heeft het niveau en de kwaliteit van de concurrentie tussen hen sterk verbeterd.

Morgen, de belangrijkste dag
De 3e etappe van de Club La Santa 4 etappe Mountainbike Race Lanzarote is een belangrijke dag in de laatste ontwikkeling van de race. De tijdrit van dit UCI S1 evenement zal beslissend zijn.. Ze zal 21 kilometer lang zijn, de meesten van hen in de bergop, om van de zee naar de Ermita de las Nieves te gaan. Een zeer veeleisende dag op fysiek niveau die zal dienen om het algemene karakter van de competitie te verduidelijken voor de klassement van aanstaande dinsdag.

Bron: PM

Foto: organisatie