Nadir Colledani wint en is nieuwe leider in 4 StageMTB Lanzarote

Nadir Colledani wint en is nieuwe leider in 4 StageMTB Lanzarote

De dag van de waarheid is aangebroken bij de Club La Santa 4 Stage Mountainbike Race Lanzarote. De individuele tijdrit die meestal het algemeen klassement van de race markeert, jaar na jaar. Na twee dagen van duizelingwekkende snelheden, zwepen, tactiek en groepen, breekt de 3e etappe van de race volledig met die manier van concurreren en dient om hun ware hand van elke biker te tonen. Het was een klimtijdrit die de fietsers van het pittoreske stadje Caleta de Famara naar de Ermita de las Nieves brengt, gelegen op meer dan 500 meter boven het startpunt, in een dominante positie over het hele eiland Lanzarote.

Een route die een eerste krachtverhoging combineert met een deel van de afdalingen om de harde en veeleisende slotklim naar de Hermitage te trotseren. 21 kilometer extreme inspanning voor elk van de 500 fietsers die genieten van deze editie van de Club La Santa 4 Stage Mountainbike Race Lanzarote.

Als de wind in het begin van de etappe verrassend rustig was geweest, dan was het op sommige punten van het parcours met enige intensiteit begonnen te waaien, waardoor de dag harder werd.

Op competitief niveau hadden twee motorrijders met een ijzeren hand de start van de Club La Santa 4 Stage Mountain Bike Race Lanzarote gedomineerd. Bartlomiej Wawak en Blaza Pinteric hadden de twee voorgaande etappes gewonnen en waren dus leiders van de mannelijke en vrouwelijke klassementen. Hoewel Pinteric al een duidelijke marge had, had Wawak nauwelijks een paar seconden voorsprong op zijn achtervolgers, in een algemeen klassement waarin alles nog moest worden beslist.

Nadir Colledani, de snelste en nieuwe leider


De jonge Nadir Colledani is de hoofdpersoon van de dag. De kleine Italiaanse renner heeft de beste tijd met een tijd van 51:18, hij versloeg de Pool Bartlomiej Wawak met slechts 8 seconden. Een klein verschil voor zo’n zware dag. Zij waren de enigen die onder de 52 minuten konden komen. Met dat resultaat wordt Colledani de nieuwe leider, maar met slechts 2 seconden voorsprong op Wawak. Alles is open voor de koninginnerit van morgen.

Ben Zwiehoff heeft het podium van de dag gehaald. De Duitser is goed hersteld van de blessures van gisteren toen hij gisteren viel in de strijd om de ritzege.

Blaza Pinteric is op weg naar de volledige triomf in de race. Deze tijdrit is ze niet minder geweest en was dominant tegen Fabienne Schaus en Kerry Macphee. Haar leiderschap is geconsolideerd en slechts één tegenslag zal morgen voorkomen dat ze de winnaar van de race wordt.

De laatste etappe komt aan


De 4e dag van de race wordt de langste dag van de Club La Santa 4 Stage Mountainbike Race Lanzarote. 81 kilometer en een lange klim met een extra tijdrit in de tweede helft van het parcours dat zal dienen om de race te bepalen, die in de mannencategorie net zo open is als de eerste dag. In feite zal een groot deel van de top-10 van het klassement in de laatste etappe moeten worden afgerond.

Bron: PM

Foto: James Mitchell