Baum en Fischer winnen koninginnerit Mediterranean Epic, Alleman derde

Baum en Fischer winnen koninginnerit Mediterranean Epic, Alleman derde

Lukas Baum heeft de koninginnerit van de Mediterranean Epic gewonnen. Georg Egger werd tweede en wordt de nieuwe leider. Belgisch kampioen Wout Alleman werd derde en staat nu tweede op twee minuten van de leider in het klassement. Bij de vrouwen ging de zege naar Nathalia Fischer voor Evie Richards en Janina Wust. Dat is ook dezelfde volgorde voor het klassement.Georg Egger en Natalia Fischer zijn dus de nieuwe leiders van de Mediterranean Epic.


Bij de mannen ging Wout Alleman (Wilier Pirelli) als leider van start. De Belgische kampioen controleerde de grote kopgroep waarin alle favorieten reden. Op de eerste belangrijke beklimming van de dag ging Leonardo Paez (Soudal – Lee Cougan) hard in de aanval, hoewel hij geen ruimte had om te bewegen en de kopgroep bij elkaar was bij het tweede waterpunt.

Op weg naar de afdaling van de Canyon Special Segment, begon de wedstrijd pas goed. Georg Egger (Speed Company Racing) ging aan de leiding in de afdaling en hoewel Alleman achter hem reed, slaagde de Duitser erin om een kleine kloof te slaan aan het einde van de afdaling. Verre van te stoppen, ging hij solo. De race was volledig gebroken. Alleman zette de achtervolging in, met Lukas Baum en Simon Stibjahn (Singer) in zijn kielzog. Baum viel aan en maakte met een indrukwekkend tempo jacht op zijn ploegmaat. Beiden begonnen ze aan een tijdrit naar de finish en, met een perfecte verstandhouding, vergrootten ze hun voorsprong elke kilometer. Ze bereikten de eindstreep met de overwinning voor Lukas Baum en de tweede plaats voor Georg Egger, die de nieuwe leider van het algemeen klassement werd. Alleman maakte het podium van de dag compleet, hoewel hij de leiderstrui en 2 minuten in het algemeen klassement opgaf. Hans Becking (Buff-Megamo) behoudt de 3e plaats maar met slechts 16 seconden voorsprong op Stiebjahn.

Bij de vrouwen heeft Natalia Fischer (BH Templo Cafés UCC) een demonstratie gehouden. Ondanks dat het een lange-afstandsdag was, viel ze aan vanaf de eerste beklimming. Met Janina Wust aan haar wiel in het begin en helemaal alleen daarna. Haar riskante gok betaalde zich uit en zij won de etappe met een voorsprong van meer dan 8 minuten op Evie Richards (Trek Factory Racing) en meer dan 12 minuten op Janina Wust. Het was niet de dag van Ramona Forchini, leidster bij de start, die door een mechanisch defect haar leidersplaats niet kon verdedigen.

De laatste etappe van de Mediterranean Epic wordt een snelle dag van 49 km en 1.050 meter positief hoogteverschil. De laatste kans om verandering te brengen in een algemeen klassement dat na de koninginnenrit van vandaag al behoorlijk is bepaald.

Uitslag :

Algemeen klassement:

Bron: PM

Foto’s: Mediterranean Epic