Lars Van der Haar pakt de overwinning in Gavere

Lars Van der Haar pakt de overwinning in Gavere

Er stond geen maat op de Europese Kampioen Lars Van der Haar in de wedstrijd van Gavere. Al heel snel pakte hij een voorsprong op Eli Iserbyt die tweede werd en Toon Aerts die derde eindigde.

Dat het een duel tussen Toon Aerts en Eli Iserbyt had kunnen worden daar zat natuurlijk iedereen op te wachten, maar dat werd het uiteindelijk niet. De puntenkloof tussen Toon Aerts en Eli Iserbyt bedroeg vier punten. Om dat recht te zetten moest er voor Toon Aerts een senario komen waar alle puzzelstukken goed zouden vallen maar dat bleek al snel niet zo te zijn.

Toon Aerts toonde in het begin van de wedstrijd wel zijn goede vorm en dook als eerste het veld in. Hij werd gevolgd door Toon Vandebosch en Daan Soete en dan de rest van het peleton. Het bleek er eventjes op dat Toon Vandebosch zijn wedstrijd mocht rijden maar al gauw werd de rode brigade terug gehaald door Daan Soete.

Met een kopgroep van een man of zeven begonnen ze aan de lange klim op het parcours. Het was Toon Vandebosch die even doortrok en Eli Iserbyt en Daan Soete konden deze aanval beantwoorden. Ook Toon Aerts probeerde op karakter de kloof te dichten maar dat kostte hem krachten. Michael Vanthourenhout had niet meteen de aansluiting maar bleef mooi in zijn tempo zitten en kwam uiteindelijk als laatste aansluiten bij de kop van de wedstrijd. Achter hem waren het Jens Adams en Lars Van der Haar die op hun tempo de kloof aan het dichten waren.

In de tweede ronde was het opnieuw Toon Vandebosch die een goede indruk liet en alles uit de kast haalde om de kopgroep uit elkaar te rijden. Het lukte hem even om een kloofje te krijgen maar Daan Soete trok de situatie recht met de andere topfavorieten.

Ook Lars Van der Haar en Jens Adams konden voorin de aansluiting maken. In ronde drie werd er een stevige tempoversnelling doorgevoerd door Lars Van der Haar. Niemand had er meteen een antwoord op. Iserbut kwam ten val en moest even bekomen maar kon al snel terug zijn plaats voorin innemen.

Aan de ontketende Lars Van der Haar was niks meer te doen. Hij kon ronde na ronde zijn voorsprong uitbouwen en zelf verzwakte hij niet. Na hem was het uitkijken wat de andere favorieten nog in hun tank hadden. Het leek erop dat Toon Aerts het zou gaan halen van Eli Iserbyt maar in de laatste ronde werden de rollen omgedraaid en was het Eli Iserbyt die nog kon wegrijden van Toon Aerts. Zo nam hij de tweede plaats in handen in de dagzege maar wel de eindwinst in het klassement van de Superprestige. Toon Aerts moest tevreden zijn met een derde plaats in de dagzege en een tweede plaats in het klassement.

Uitslag Superprestige Gavere mannen 2022

1. Lars van der Haar
2. Eli Iserbyt + 1.08
3. Toon Aerts + 1.40
4. Michael Vantohurenhout + 1.45
5. Daan Soete + 2.16
6. Kevin Kuhn + 2.30
7. Timon Rüegg + 2.35
8. Joran Wyseure + 2.59
9. Ryan Kamp + 3.17
10. Toon Vandebosch + 4.00

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Luc Wilms