Belgische beker Trial Malmedy

Belgische beker Trial Malmedy

Afgelopen zondag vond de 8ste manche van de Belgische beker Trial plaats in Malmedy. Malmedy was in 2010 al de locatie waar het Belgisch Kampioenschap plaats vond. Desondanks er guur herfstweer voorspeld was, waren de weergoden ons goed gezind en kon de wedstrijd afgewerkt worden onder een herfstzonnetje bij de jeugd en kon de wedstrijd ook in de namiddag afgewerkt worden zonder regen.

De organisatie had de wedstrijd wel enorm moeilijk gemaakt, en vooral bij de jeugd misschien wel iets te moeilijk. Er werden dan ook heel wat zones afgewerkt met het maximum aantal strafpunten door zowat alle piloten.

Bij de Promesse was de overwinning voor Tim Coulée. Als Tim aan de start staat eindigd hij meestel ook op het hoogste schavotje. Een 2de plaats was er voor Luka Mattart en Daan Van Daele legde beslag op de 3de plaats met maar 1 strafpunt verschil. Bij de poussins een overwinning voor Julien Carlier. Entoine Mattart legde beslag op de 2de plaats gevolgd door Tom Lecloirec. Het verschil tussen Tom en Entoine was heel klein met slechts 1 strafpuntje verschil.  Aurore Defraitteur won de wedstrijd bij de Benjamins voor Maurin Gavage en Romain lassance. Bij de miniemen was er een overwinning voor Romain Léonard met Bil Maréchal, die zijn eerste wedstrijd bij de miniemen reed, voor Charlotte Coen.

Bij de meisjes haalde Aurore Defraiteur (Benjamin) de overwinning voor Maurine Sintzen (Poussin) en Charlotte Coen (Miniem).

 

In de namiddag was het dan de beurt aan de Cadetten, Juniors en Elites.

Bij de cadetten wederom een overwinning voor Dieter Pletincx, met Dubois Damon op een 2de plaats en Bastien Grommerch als 3de. Bij de Juniors een overwinning voor Clément Dejace voor Gauthier Ferro en Maxime Senden. Bij de elites tenslotten een overwinning voor Iciar VandenBerg voor Nicolas Massart en thuisrijder Pierre-Charles Thomas. Iciar neemt in het algemeen klassement ook terug de leiding over van Nicolas Massart.