Belgische Masters heersen in Beneluxcup Nieuwkuijk

Belgische Masters heersen in Beneluxcup Nieuwkuijk

De strijd in de diverse reeksen op de eerste Pearl Izumi -Beneluxcup in Nieuwkuijk werd op het scherp van de snee gestreden.

De Amateurs die de spits afbeten, leverden een verwoede strijd die op de streep beslist werd in het voordeel van Paul Timmer. Liwald Doornbos werd knap tweede na een lange inhaal race en Raymond van de Kruisweg nam de derde plaats mee huiswaarts. Opvallend dat er hier geen Belgische renner voor het podium mee deed.

Bij de Masters 30+ ging het tussen Jimmy Tielens , Gerrit Delfosse en Christian de Graaf die het podium in die volgorde bevolkten.
Jimmy behaalde hiermee zijn tweede overwinning op Nederlandse bodem en heeft duidelijk ambities in de PI-Beneluxcup. Gerrit Delfosse bood fel weerwerk, maar kwam net te kort. Christian de Graaf had te weinig energie om beide Belgen het moeilijk te maken.

Bij de Masters 40+ reden verschillende renners die in de winter al goed bezig waren. Kurt Tempst haalde het voor Maikel Govaarts in een millimeterspurt. Peter Douha werd derde. Edwin Raats viel net langs het podium. Micha de Vries, winnaar van Berlicum viel door een schuiver weg en werd zesde.

De Masters 50+ reden samen met de 40+ , maar hebben een eigen klassement. Het is goed dat dit gebeurt, omdat het een grote groep bikers is. Ronny Geerts pakte de zege voor Patrick Molenaars en Dienand Broekhuis eindigde als derde.

Bij de nieuwelingen won Timo Kielich voor Carlo van den Berg en Tim van Dijke. Ook hier werd een felle strijd geleverd en beslisten enkele schuivertjes over winst en verlies op het snelle, maar technische parcours.

Jan van Dijk