Niek Kimmann en Stefany Hernandez-Mendoza winnen tweede EK ronde in Zolder

Niek Kimmann en Stefany Hernandez-Mendoza winnen tweede EK ronde in Zolder

In de tweede EK ronde in Zolder kwamen de Amerikanen er minder aan te pas bij de elite. Opvallend was ook nu weer de dominantie van de Nederlanders in de verschillende reeksen.De Belgen trokken behoorlijk hun streng.

De zege bij de Men Elite ging naar de Nederlander Niek Kimmann. Hij versloeg zijn landgenoot Twan van Gendt en de Amerikaan David Herman.

Stefany Hernandez Mendoza mocht bij de zege bij de Women Elite mee naar Venezuela nemen. Tweede werd de Amerikaanse Alise Post voor de Deense Simone Christensen. De Nederlandse Merle van Benthem werd zesde.

Bij de Men Junior won de Fransman Romain Racine voor de Brit Paddy Sharrock en zijn landgenoot Theo Chapelle. Onze landgenoot Mathijs Verhoeven werd knap vijfde. De Nederlander Juistin Kimmann eindigde zesde.

De Française Axelle Etienne herhaalde haar zegebaar bij de Women Junior. Ze haalde voor de Russinnen Yaroslava Bondarenko en Natalia Afremova. Karo Vertessen werd mooi zevende voor de Nederlandse Ruby Huisman.

Bij de Men 25+ trok de Deen Morten Therkildsen aan het langste eind. Hij versloeg de Fransman Clement Lucas en de Nederlanders Noud Verstegen, Kevin Van der Linde en Rick van den Dikkenberg.

De Nederlanders waren talrijk in de finale bij de Men 17/24. Maik Aerts moest wel zijn meerdere erkennen in de Noor Sebastian Aslaksrud. Maar de derde en de vierde plaats was respectievelijk voor de Nederlanders Jeffrey van der Biezen en Pim De Jong. Michael Bogaerts werd vijfde voor de Nederlanders Chiel Claesen en Geert Van der Velde.

Ook in de reeks Women 17+ waren de Nederlanders dominant aanwezig. Rensje Roelofs won voor haar landgenote Ellen Jacobs en de Zweedse Caroline Hindmo. De plaatsen vier tot en met acht werden bezet door Nederlandse meisjes met Soraya Van Hees, Lisa Mepschen, Iris van der Linde, Carmen Vermeulen en Jane Reacq.

De Duitser Axel Webster was de beste bij de Boys 15/16 voor de Nederlander Kevin van de Groenendaal en onze landgenoot Brett Jacobs. Elias Verbinnen werd vijfde.

Bij de Girls 15/16 zegevierde de Britse Katurah Davidson voor de Nederlandse Wietske Bloemhof en de Britse Emily Green. De Japanse Sae Hatakeyama werd vierde voor de Slovaakse Kristina Madarasova. Een erg internationaal getinte reeks dus.

De Nederlander Pieter Van Lankveld heerste bij de Boys 13/14 voor de Brit Ross Cullen en de Fransman Lucas Chapon. Nog een Nederlander Bart van Bemmelen werd vijfde. Jef Serneels achtste.

Bij de Girls 13/14 won de Spaanse Griselda Artigas Mateu voor de Britse Libby Smith en de Nederlandse Femke Gerritse. Onze landgenote Nieke Coppens werd vierde. De zesde plaats was voor Kim Huizing voor haar landgenote Indy Scheepers.

De Duitser Toni Skrzypek pakte de zege bij de Boys 11/12 voor de Italiaan Marco Radaelli en de Fransman Louison Rousseau. De Nederlanders Bo Piepers en Jimmy Jansen werd vijfde en zesde. Seppe Laenen werd achtste.

Bij de Girls 11/12 kregen we een knappe race met de beste vier van de wereld in hun categorie. De Deense Mia Christensen kaapte de overwinning weg van de Française Mariane Beltrando en onze landgenote, wereldkampioene Kjelle Poets. Vierde werd de Française Lea Brindjonc.

De Nederlander Jan Kraus won voor zijn landgenoot Guus van den Eijnden en Enzo Leclerc bij de Boys 9/10. Tjorven Mertens werd vijfde voor de Nederlander Luuk Cadee. Ethane Bourguignon eindigde achtste.

De Britse Betsy Bax zegevierde bij de Girls 9/10 voor de Nederlandse Tatum Geurts en onze landgenote Roxanne De Kegel. De Nederlansde Lola Brekelmans werd vijfde. Onze landgenote Donna Mielczarek eindigde zevende voor de Nederlandse Demi Van Dinther.

Bij de Boys 8 en jonger kaapte de Brit Ralph Grimmett de zege weg voor de Let Emils Allers en de Brit Taylor Hunter. De Belgen Dries Brouns en Iljo Lenssen werden respectievelijk vierde en vijfde.

Een Belgische zege kwam er dan voor Julie Vranken bij de Girls 8 en jonger. Ze haalde het voor de Spaanse Larissa Cabral Garcia. Kaylani Bartels werd vijfde voor de Nederlandse Bo Makkink.

De Amerikaan Scott Moreland ging winnen bij de Cruiser 45+ voor de Nederlander Gerben Dorland en de Fransman Luc Koehler.Tonny Strobbe eindigde achtste.

De Nederlander Jeffrey Bignell ging met de zege aan de haal bij de Cruiser 40/44 voor de Oostenrijker Markus Hoermann en de Fransman Olivier Imbert. Rob van Westerop was de tweede Nederlander met een vierde plaats in de finale.

De Fransmannen Romain Melin en Pierre Minet domineerden de Cruiser 30/39 voor de Nederlanders Junny Brejita en Jeroen Neus. Harm van Brussel werd als derde Nederlander nog achtste.

Een volledige Franse top vier kregen we bij de Cruiser 17/29 met winnaar Felix Lopez voor Valentin Barthelemy, Idris Le Bigot en Tom Schlennstedt. De Nederlanders Jesper de Groot en Vincent Huisjes werden respectievelijk vijfde en achtste.

Bij de Cruiser Women 17+ zagen we een volledige Nederlandse top drie met winnares Vera Kwant voor Anne Mokking en Sharon van der Kolk. Angie Vandeput werd vierde, Lieze Crauwels zevende voor de Nederlandse Claudia van der Kolk.

Foto: Bart Knops