Belgische mountainbikers topfit voor de titelstrijd

Belgische mountainbikers topfit voor de titelstrijd

ava

Met het WK voor junioren start donderdagnamiddag het WK voor de Belgen. Daar hebben we meteen een torenhoge favoriet met Jens Schuermans.  Over hem maakten we een apart artikel. Verder is het uitkijken naar de resultaten van de beloften met Carabin, Scheire en Luyten en de elite met Kevin Van Hoovels.

Jens Schuermans is torenhoog favoriet voor de wereldtitel na zijn schitterende wereldbekercampagne. Hij kan geschiedenis schrijven door als eerste Belg ooit een wereldtitel bij de junioren te veroveren.

Andere deelnemers bij de junioren zijn Kevin Panhuyzen, Boris Cara, Pieter Geluykens, Nicolas Scheire en Didier Bats. Zij kunnen voor een paar mooie ereplaatsen zorgen.

Bij de beloften(U23) heren hebben we enkele kanshebbers op een top –vijf en misschien wel een podiumplaats. Sebastien Carabin en Ruben Scheire doen het al het hele seizoen goed in de wereldbekers en ook Jeff Luyten is zeker bekwaam voor een goed resultaat. Zij komen vrijdag in actie. Topfavoriet hier is de Italiaan Gerhard Kerschbaumer. Hij werd al Europees kampioen in Dohnany enkele weken geleden.

Rest ons nog de elite op zaterdagavond om 16.30 uur. Kevin Van Hoovels is door het forfait van Sven Nys de enige Belgische deelnemer. Zijn conditie gaat de laatste weken crescendo.  Hij kan misschien wel voor de verrassing zorgen en binnen de top -20 rijden. Vier plaatsjes beter is zelfs goed voor een selectie voor de Spelen.  Duimen voor onze Belgische hoop in bange dagen!

Erik Braeken