Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen zijn klaar voor WK

Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen zijn klaar voor WK

ava

Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen scherpten de conditie voor het WK nog een beetje bij met een laatste stage.  Ze zijn nu helemaal klaar voor de titelstrijd op donderdagnamiddag.

Jens Schuermans is torenhoog favoriet voor de wereldtitel na zijn schitterende wereldbekercampagne. “Het WK is mijn hoofddoel. Ik heb er al een heel seizoen naar uitgekeken. Het is nu of nooit. In Tsjechië was ik ziek en werd toch nog tweede. Dat heeft me heel veel vertrouwen gegeven.  Ik kijk eigenlijk niet naar de anderen, maar rijd mijn eigen koers. Ik zorg dat ik zelf in orde ben en dan zien we  wel.”

“Ik ben het parcours al gaan verkennen en dat ligt me wel. Het is zeer technisch, maar ligt zeker binnen mijn mogelijkheden.  Ik ga nu gewoon om te winnen. Maar kan ook pech krijgen of gewoon slecht weg zijn. Ik ben eigenlijk nooit bezig geweest met het resultaat en dat is me tot nu toe goed bevallen. Ik ga dus voor een zo goed mogelijk resultaat,” zegt de Europese kampioen.

Kevin Panhuyzen is ook tevreden van zijn stage. “We deden nog aan sprinttraining en aan intervaltraining. Ik hoop nu die paar percentjes extra te hebben voor de wedstrijd.  Het WK is toch de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ik denk aan een top-15, maar hoop op een top tien. Dat zal wel heel moeilijk worden.”

“Ik ben nog nooit op het parcours geweest. Maar dat ga ik nog wel genoeg verkennen. Ik heb intussen ook een nieuwe fiets, een fully. Daarmee kan je extra tijd pakken in de afdalingen. Dat zal me ook extra motiveren,” besluit de Trek-KMC renner.

Erik Braeken