Belgische titel voor Lore De Geest in Bornem

Belgische titel voor Lore De Geest in Bornem

Op zaterdag 20 oktober 2018 was het Belgische Kampioenschap bij de LRC te Deinze. Lore De Geest was de eerste Milwaukee girl die van start ging,  69 vertrekkers 3 meisjes  en Lore  de eer om op de laatste rij te gaan staan. Klaar voor de start en weg zijn ze  snelle brede start  waar Lore  goed weg is  en rondt plek 45  algemeen het single track bosje induikt  maar intussen wel reeds de 1 plek bij de meiden heeft. Bij de eerste doortocht intussen nog wat opgeschoven plek 40 zo zet ze haar inhaalrace ronde na ronde verder en haalt jongen voor jongen bij en komt uiteindelijk op plek 31 binnen algemeen

.

 

Op zondag  halve thuis cross bij de bond in  gemeente Bornem op parcours waar Lore ooit is aan  atletiek begonnen is  ,  altijd goed voor de motivatie en Lore  vol overtuiging te knallen voor haar talrijke opgekomen supporters. Jammer genoeg  maar 1 meisje van de 14 starters aan de start en winnen voor de start al geslaagd is voor Lore  maar dit zou iets te makkelijk zijn ze wil knallen tegen de boys . Wederom heel goed start en als  5de de eerste bocht in tussen de grote favorieten  al snel valt achter de eerste 7 een gat en weg zijn ze richting  de bergskes en zandbak.  na zandbak kopgroep van 4 en 3 enkelingen  waarvan Lore op plaats 7 zit na sterke passage in de zandbak neemt ze in ronde 2 de 6de man te pakken en zet vol de achtervolging in richting plek 5 waar zij de kloof halveert  maar het gat niet meer dicht krijgt. Door deze lange achtervolging beetje vermoeid en klein foutje in de zandbak de  laatste ronde een 7 de plaats .

Andere rijders die ook aan de start stonden in Bornem waren Lars De Nys. Hij kwam uit in de reeks van de 12 jarigen. Ze waren aldaar met 31 deelnemers en Lars kon een mooie vijfde plaats fietsen. De winst ging naar Naud De Clerq voor Lennert Meeusen en Jacobs Lennes.

Bij de 13 jarigen kregen we Iljo De Nys aan de start. Zij waren maar met 13 deelnemers maar niet te min gaven zij een mooie wedstrijd tentoon. De winst ging naar Reinout Meeusen. De tweede plaats was voor Senne De Loose en de derde plaats ging naar Lowie Geens. Iljo werd knap 11e.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf.