Beobank-Corendon is sterker in de breedte

Beobank-Corendon is sterker in de breedte

In de Ark in Antwerpen is Beobank-Corendon voorgesteld. Met Mathieu Van der Poel heeft het team een absolute topper in huis.

Beobank-Corendon is helemaal klaar om weer het veld in te duiken. “We staan een stuk sterker in de breedte”, vertelde ploegleider Christoph Roodhooft woensdag tijdens de ploegvoorstelling in De Ark in Antwerpen.

“Vorig seizoen hebben we als ploeg te weinig gepresteerd. Daar zat natuurlijk ook de lange blessure van Mathieu voor iets tussen”, aldus Christoph Roodhooft. “Maar de anderen mogen zich niet zomaar verschuilen onder de paraplu van een kopman. En die boodschap hebben ze nu begrepen. We staan in de breedte een stuk sterker. Het is nu tijd om woorden om te zetten in daden.”

Boven de brede, sterke basis schitteren de sterren van Mathieu van der Poel en Sanne Cant. Roodhooft: “Voor Sanne (rijdend voor veldritacademie IKO Enertherm-Beobank) wordt het belangrijk om haar niveau te behouden en de lijn door te trekken. Wat Mathieu betreft, hoop ik dat zijn comeback even indrukwekkend wordt als die van vorig seizoen. Uiteraard mikken we in beide categorieën ook weer op de wereldtitel.”

VAN DER POEL: ‘GIETEN IS HAALBAAR’

De eerste twee Wereldbekermanches in Vegas en Iowa ziet Van der Poel (21) door een knieblessure in het water vallen, maar in Gieten (zondag 2 oktober) hoopt de Nederlandse kampioen er te staan.

“Aan de rechterkant heb ik nog wat last, maar ik kan trainen zoals ik wil. De conditie is al beter dan gehoopt op dit moment. Als het zo blijft evolueren is de Gieten sowieso haalbaar”, aldus Van der Poel.

De Nederlandse kampioen verwacht niet meteen honderd procent te zijn. “Ik verwacht toch nog een maand nodig te hebben om helemaal top te zijn. Mijn grote doelen? Ik wil heel graag nog eens wereldkampioen worden. Daarnaast is Zonhoven een cross die ik heel graag zou winnen. De kuil is zo indrukwekkend. Het deed pijn dat ik die wedstrijd vorig jaar moest missen.”

ZES PROFS, VIER BELOFTEN

Philipp Walsleben, Wietse Bosmans, Vincent Baestaens, David van der Poel en Daan Hoeyberghs vervolledigen de eliteploeg van Beobank-Corendon. Ook bij de beloften mag het team hoog mikken. Adam Toupalik toonde vorig seizoen op het WK dat hij bij de wereldtop hoort. Juniorenwereldkampioen Jens Dekker en Belgisch kampioen Jappe Jaspers, overgekomen van veldritacademie IKO Enertherm-Beobank, debuteren bij de beloften en mogen dromen van mooie resultaten. Stijn Caluwé, eveneens doorgegroeid uit de veldritacademie, vervolledigt het viertal.

Bron: PM

Foto: Photopress.be