Mathieu van der Poel wint ook in Middelkerke

Mathieu van der Poel wint ook in Middelkerke

De laatste wedstrijd van de Superprestige in Middelkerke was ook voor wereldkampioen Mathieu van der Poel. Hij versloeg Michael Vanthourenhout en Belgisch kampioen Toon Aerts. De wereldkampioen wint ook de Superprestige voor Toon Aerts en Lars van der Haar.

Mathieu Van der Poel kon het record van Sven Nys verpulveren door 8 op 8 te halen in de Superprestige. Voor de wereldkampioen geen doel op zich maar hij was blij aan het eind van deze wedstrijd dat hij het doel op zich achter zijn naam staan heeft.

We kregen in Middelkerke een supersnelle start van de Nederlandse en wereldkampioen Mathieu Van der Poel. Maar ook Toon Aerts was bij de pinken en ging vlot mee het veld in. De rest van het veld op een lang lint.

Het was een spannende wedstrijd want in ronde twee kregen we maar liefst acht renners in de kop van de wedstrijd : Van der Poel, Aerts, Van der Haar, Hermans, Yserbit, Pauwels en Vanthourenhout. Wie we misten was Laurens Sweeck. Om de beurt probeerden ze hun wedstrijd te rijden maar niemand kwam er vlot weg.

Na twee ronden vond de wereldkampioen het welletjes en zette zich aan de kop van de wedstrijd. Het gaf hem de mogelijkheid om de wedstrijd te controleren. Nabij de materiaalpost kwam de wissel van Vanthourenhout waardoor Van der Poel een gaatje kreeg. Voldoende om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Een vlotte doortocht aan de zware zandbak en de vogel was gaan vliegen. De anderen konden alleen maar proberen aan te klampen.

De meester was terug aan zijn werk. Hij reed naar een 8 op 8 in de Superprestige. De 31e overwinning in zijn carriere was een feit. Doch zag hij in de laatste ronde Michael Vanthourenhout kort naderen. Maar hij anticipeerde en kon gemakkelijk de winst pakken. De derde plaats ging naar de Belgische Kampioen Toon Aerts.

Uitslag:

 1. Mathieu van der Poel in 1u0059″
 2. Michael Vanthourenhout 17″
 3. Toon Aerts 32″
 4. Lars van der Haar 40″
 5. Quinten Hermans 46″
 6. Kevin Pauwels 57″
 7. Gianni Vermeersch 1’39”
 8. Joris Nieuwenhuis 1’52”
 9. Jens Adams 2’07”
 10. Thomas Pidcock 2’15”

Eindklassement:

 1. Mathieu van der Poel 120 punten
 2. Toon Aerts 107
 3. Lars van der Haar 86
 4. Wout van Aert 66
 5. Quinten Hermans 59
 6. Michael Vanthourenhout 58
 7. Jens Adams 53
 8. Tom Meeusen 52
 9. Gianni Vermeersch 40
 10. Laurens Sweeck 38

Foto’s: Marc Bluys