Berencross in Meulebeke gewonnen door Tom Meeusen.

Berencross in Meulebeke gewonnen door Tom Meeusen.

In Meulebeke kregen we geen Wout Van Aert, Tim Merlier en Laurens Sweeck aan de start. Maar daarom was de wedstrijd niet minder spannend. Na een mindere periode kon Tom Meeusen in de Berencross in Meulebeke laten zien dat hij er nog steeds bijhoort. Van bij het begin nam Tom Meeusen een zeer goede start. Hij deelde zijn wedstrijd naar zijn eigen kunnen in en dat bleek een juiste tactiek te zijn. In de beginfase kon Kevin Pauwels het tempo van Tom bijhouden maar al gauw was duidelijk dat het tussen hun beiden ging voor de overwinning.

In de slotronde ging Meeusen eens aan de boom schudden op de laatste technische passage en daar moest Kevin Pauwels passen. Tom nam een paar meters en dat kon Kevin niet meer goed maken. Waardoor Tom de eerste overwinning op zijn naam kon schrijven.

De pechvogels in deze cross waren Vermeersch die pech kende en de wedstrijd moest staken. Sven Nys had ook pech in de zandbak. Een aflopende ketting, die hij er maar niet kon opleggen deed hem te voet verder gaan.  Hij nam nog een andere fiets maar in de slotfase van de wedstrijd besliste Sven alsnog om zijn wedstrijd vroegtijdig af te breken. Hij hoopt nu op een betere dag voor morgen in de eerste wedstrijd van de B-Post Bank Trofee.

Voor de dames van Telenet – Fidea was het een topdag. Jolien Verschueren was uitstanding en won haar Berencross in Meulebeke. De tweede plaats was voor Ellen Van Loy en de derde plaats ging naar Loes Sels. De grote favoriete Sanne Cant nam niet deel aan deze Berencross en wilde haar goed voorbereiden voor de wedstrijd in Ronse.

Bron:   Veldritkrant.be, Nieuwsblad.be