Cross seizoen 2015-2016

Cross seizoen 2015-2016

 

Offroadbiking.eu is één van de weinige websites die zowel cyclocross,BMX als MTB doen en het is nog een klein beetje nahijgen van het afgelopen mountainbike- en BMXseizoen. De veldrijders zijn ook wel al heel erg vroeg op gang geschoten op 16 september met de eerste Worldcup in Las Vegas waar Wout van Aert en Katerina Nash geen kans onbenut lieten om hun wensen voor het komend seizoen met hun conditie en de benen duidelijk te maken.

Gieten, de eerste Superprestige en komend weekend al de eerste Bposttrofee wedstrijd , de b klassementen met o.a. de Soudal classics zijn ook al bezig en dan heb je zo een beetje de belangrijkste klassementen wel gehad. Het EK in Huijbergen is de eerste grote belangrijke afspraak dit jaar voor een mooie trui en daar kunnen we over een kleine maand al genieten van alle vedetten die graag een plekje willen in dit EK toernooi. Ook de profs krijgen voor het eerst start gelegenheid en dat zullen we weten ook. De eerst volgende krachtmeting voor een belangrijk klassement is al volgende week met de tweede wereldbekerwedstrijd in Valkenburg. Hier zijn nog meer renners dan in Las Vegas, waar niet de helft van de Europeanen aanwezig was. Geloof me, Valkenburg gaat ook nog wat anders brengen en dat is de andere kant van de oceaan waar vooral bij de vrouwen al de toppers vandaan komen.

De diverse ploegenvoorstellingen en trainingskampen zijn achter de rug en iedereen is op volle oorlogssterkte. Hopend op een goed seizoen van hun keurkorps en hopend op die felbegeerde truien die er uiteindelijk te verdienen zijn. Offroadbiking.eu in zijn huidige vorm nam vorig jaar in Valkenburg een vliegende start en dat is een jaar geleden. Sindsdien is er veel veranderd en zijn we voor veel mensen en fans herkenbaar. Zoals we het mountainbike seizoen in beeld hebben gebracht gaan we ook nu weer aan de slag om het mooiste en beste nieuws te brengen op de voor u bekende manier. Ook hopen we weer veel toppers voor de camera te krijgen, zodat u als fan het laatste nieuws op een leuke manier gebracht krijgt. Door het seizoen heen gaan we ook wat andere renners uit binnen- en buitenland voor de camera halen en richten we ons niet alleen op de hoofdklasse van de veldritsport.

Wij vragen ons ook af hoe zij denken over parcours , de concurrenten , en de diverse klassementen en vooral hoe hun kansen liggen. Kampioenen uit verschillende landen voor het voetlicht halen , eenlingen die alles over hebben voor de cross. Bedenk het maar en we gaan er onze energie in steken. Strandracen is inmiddels ook een hele leuke discipline met toekomst en hier gaan we ook in deze winter iets dieper op in. Veel te doen dus in de winter. Bijna vergeet ik dat we allemaal gewoon een drukke baan hebben en dat we soms gewoon niet aanwezig kunnen zijn, hoe jammer dat ook is. Genieten wordt het sowieso met de apotheose van het seizoen en met Sven Nys in Zolder tijdens het WK.

Jan v Dijk