Bes-T aminozuur crèmes

Bes-T aminozuur crèmes

Bes-T Aminozuur crèmes

Aminozuren zijn onmisbare bouwstenen in de opbouw van je spieren en lichaam. Arginine , Glutamine en Taurine zijn 3 Aminozuren die normaal in voldoende mate ingenomen worden via de voeding. Bij sporters echter is de behoefte hoger en zal er extra Aminozuren ingenomen moeten worden op welke manier dan ook. BES-T heeft op basis van deze wetenschap 3 crèmes ontwikkeld die in deze extra behoefte voorzien te weten de Amino power creme , de Amino Endurance creme en de Amino Recovery creme. Alle drie hebben ze hun eigen specifieke werking in het aanbrengen tijdens en na het sporten.

Het begint bij de Amino power crème. Deze zet je ongeveer 20-25 minuten voor dat je aan een inspanning begint op je benen om te zorgen dat ze goed opgenomen word. Het is een best wat dikkere vettige creme met toevoegingen die je echt in moet masseren om geheel opgenomen te worden , als je dit niet goed doet worden je benen helemaal wit na het drogen en intrekken van de creme. De bedoeling van de Amino power is dat deze helpt bij het voeden en onderhouden van je spieren en dat de Amino die in deze creme zit namelijk Arginine goed opgenomen word zodat ook tijdens en na de inspanning een sneller herstel optreedt en de spier beter en makkelijker energie en zuurstof op neemt.

De Amino Endurance die het Aminozuur Taurine bevat is als Aminozuur belangrijk bij het cardiovasculair systeem te laten functioneren en zorgt tevens voor een betere ontwikkeling en functie van de spieren.  Daarmee zorgt het ook nog voor wat meer scherpte in het centrale zenuwstelsel. De Amino Endurance crème is wat dunner dan de eerder genoemde crème en wordt net wat makkelijker opgenomen door de huid. Ook hier geldt dat een liquified patch op de huid zorgt voor een wat betere en snellere opname dan via de voeding of andere multi tabletten.

Als laatste hebben we de Amino Recovery die het aminozuur Glutamine bevat.  Glutamine is een aminozuur dat als functie heeft om te zorgen dat een proteine beter aan de spier gehecht word en als zodanig ook zorgt voor een sneller en beter herstel. De Amino recovery is als laatste te gebruiken na een training of wedstrijd en zorgt met de andere stoffen in de dunne crème dat het heel makkelijk opgenomen wordt en zorgt voor een goed en gedegen herstel na de inspanning.

Alle 3 de Amino crèmes zijn door het test team uitgebreid en gedurende 6 weken getest tijdens wedstrijden en trainingen. Het moet gezegd worden dat ze wel zorgen voor minder verzuring na een zware inspanning. Een sneller herstel bevorderen en zorgen dat je spieren net wat minder snel vol lopen tijdens een inspanning. Wat mij normaal drie dagen zware benen bezorgd heeft met de BES-T zeker twee dagen minder het zware gevoel wat altijd een winst is in welke sport dan ook. Wat me het meeste opviel bij het gebruik was de absolute fijne en goede werking van de recovery crème. Geen zware benen als je ’s morgens wakker wordt en een heerlijk gevoel als je de creme op brengt. Ook mijn eigen atletiek bedrijvende zoon vindt het fijn om de Recovery op zijn benen te hebben i.v.m  het koelende effect en minder zware benen gevoel.

Algemeen gesteld is het gamma van BES-T producten goed en werkt het naar behoren.  Of en hoe veel je aan dergelijke middelen uit wil geven laat ik even in het midden. Offroadbiking.eu crew test het product en geeft de mening zoals wij het ervaren. In de hedendaagse top sport is een verschil van 5% in verbetering al een grote prestatie en elk % wat je kan winnen betekent het verschil tussen winst of verlies ook in de niet professionele sport waar wel zwaar wordt geinvesteerd in training en belasting van de spieren. Voor meer info over prijzen en verkoop adressen verwijzen wij u naar de website van BES-T te weten www.gobes-t.nl

Jan v Dijk