Marianne Vos : Top 20 bij internationale MTB wedstrijd

Marianne Vos : Top 20 bij internationale MTB wedstrijd

Marianne Vos wilde daar haar kunnen testen tegen de internationale top. Marianne wist al een zestiende plaats te bemachtigen bij de Ötztaler Forest Cross 2015 in de Oostenrijkse plaats Haiming.

Bij de junioren noteerde Roel van der Stegen de 10e klassering.

Na ruim twee jaar afwezigheid nam Vos vandaag weer voor het eerst deel aan een internationale mountainbikewedstrijd. Bij de start was Vos goed weg, maar het kostte haar veel energie om naar een twaalfde plek te rijden. Deze inspanning moest ze in de loop van de wedstrijd bekopen, waardoor Vos terugzakte naar de twintigste plaats. Uiteindelijk kwam de alleskunner als zestiende over de finish. Tevreden met eerste internationale resultaat Op haar Facebook-pagina laat de Brabantse weten tevreden te zijn met haar internationale rentree. “Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om met het nationale team mee te gaan en heb kunnen leren van de meer ervaren mountainbikers. Er is nog veel te leren, maar deze wedstrijd vertelt me wat ik moet verbeteren.” Ook bondscoach Tim Heemskerk is positief over de eerste prestatie van Vos. “Marianne heeft in korte tijd weer veel geleerd op het gebied van mountainbiken.

Doordat Marianne vanwege haar hamstringblessure weinig heeft kunnen trainen merk je dat ze conditioneel nog niet op haar topniveau zit. Ook een aantal mountainbike specifieke trainingen kunnen er voor zorgen dat Marianne, naast de andere disciplines, ook bij het mountainbike mee gaat doen om de prijzen. Het was een hele technische ronde. Tijdens de trainingen maakte Marianne veel progressie en de koers zag er technisch ook alweer een stuk beter uit!”

Anne Terpstra Ook Nederlands kampioene MTB Anne Terpstra verscheen aan de start in Oostenrijk. De 24-jarige Terpstra kon echter door materiaalproblemen niet laten zien wat ze in huis had. Na veel tijd verloren te hebben in de post werd Terpstra uit koers gehaald via de 80%-regel. De Deense Annika Langvad pakte de overwinning.

Top-10 klassering voor Van der Stegen Ook de junioren en beloften kwamen in Oostenrijk in actie. Voor de junioren telt deze wedstrijd mee voor de Junior European Cup, de continentale bekerwedstrijd. Roel van der Stegen noteerde een knappe 10e plek. Perry van den Bos kampt met rugproblemen, waardoor hij zich niet vooraan in de wedstrijd kon laten zien. Voor eerstejaars belofte Milan Vader verliep het een stuk beter. Heemskerk: “Milan had een goede race. Na de eerste doorkomst lag hij rond plek 19, maar vanaf dat moment ging het beter. Hij haalde een voor een renners in wat halverwege de wedstrijd resulteerde in de elfde doorkomsttijd. Ook in het laatste stuk van de wedstrijd kon Vader zijn goede vorm vasthouden en schoof nog een paar plekken op.” De 19-jarige pupil, trainend bij het K-OTC, eindigde uiteindelijk als vijfde.