Beste mountainbikers op EK MTB Beachrace in Den Haag op 9 december

Beste mountainbikers op EK MTB Beachrace in Den Haag op 9 december

Op 9 december zal in Den Haag het UEC Cad & Company EK MTB Beachrace plaatsvinden. De beste mountainbikers van Europa zullen dan verzamelen in Scheveningen. Om 09:30 zal het startschot klinken. De wedstrijd loopt van Scheveningen, naar Katwijk en weer terug. In Katwijk zullen de renners het strand nog wel even verlaten voor een lastige duinpassage. Deze ronde zal twee keer gereden worden. De start en finish liggen op de boulevard voor het Kurhaus.

Bij de elite mannen is de huidige Europees Kampioen Jasper Ockeloen een van de favorieten voor de titel. Echter heeft de Franse Nationaal Kampioen, Benoit Daeninck, afgelopen week laten zien in zeer sterke vorm te verkeren door de grote Strandrace van de Panne (België) te winnen. Ook Lars Boom (nl), Arnaud Molmy (fr) en Giorgio D’Hoorne (bel) zijn serieuze kandidaten voor de titel. Bij de dames is er ook een zeer sterk veld. Met de huidige Europees Kampioene Riejanne Markus, de Franse Nationaal Kampioene Laurane Meyers, de Belgische Kampioene Terry Fremineur en voormalige Europees Kampioene Pauliena Rooijakkers zijn er veel kanshebbers voor de titel.

Bij de master heren 40+ zal voormalig wegrenner Erik Dekker zijn Europese titel gaan verdedigen. De grootste uitdagers voor de titel zullen zijn, Belgische Kampioen Frederik Devolder, de Duitse Lars Lindeman en de Nederlander Ramses Bekkenk.

Naast deze wedstrijden op het hoogste niveau is er ook de mogelijkheid voor amateurs en recreanten om deel te nemen aan de wedstrijd in Den Haag. De recreanten en de amateurs zullen even na de elite renners van start gaan. De wedstrijd is gratis toegankelijk voor publiek. Meer informatie is te vinden op www.bicyclebeachrace.com.

Bron: PM

Foto’s: organisatie