Beste Veldrijder van het jaar : Wout Van Aert – Kristallen Fiets voor Van Avermaet

Beste Veldrijder van het jaar : Wout Van Aert – Kristallen Fiets voor Van Avermaet

Gisterenavond werd de Kristallen Fiets uitgereikt. Voor de tweede keer op rij werd de topfavoriet Greg Van Avermaet de laureaat. In het Grand Casino van Knokke mocht hij deze trofee voor de tweede keer in ontvangst nemen.

Greg Van Avermaet stak er met kop en schouder bovenuit. Hij haalde maar liefst 726 punten. De tweede in het klassement werd Tim Wellens met 398 punten en de derde op het podium werd Tiesj Benoot met 292 punten. De eerste veldrijder in het rijtje was Wout Van Aert op een vierde plaats met 254 punten. Hij mag zich de beste veldrijder van het jaar noemen. Sanne Cant was de tweede dame in de uitreiking met een achtste plaats  54 punten. De eerste dame was Joline D’Hoore op een zesde plaats met 186 punten.

Bij de jongeren van het jaar kregen we een winst voor Laurens De Plus met 548 punten voor Loïc Vliegen met 274 punten en de derde plaats ging naar Michael Vanthourenhout met 206 punten. Eli Iserbyt behaalde een mooie 5e plaats met 178 punten. Lauren Sweeck kwam uit op de negende plaats met 48 punten.

BMX-er Mathijs Verhoeven kwam uit op de 13e plaats met 10 punten en Yentl Nys kwam op de 15e plaats terecht met 8 punten.

Bij de verkiezing van Teammanager/ploegleider/coach van het jaar kregen we volgende uitslag : Walter Planckaert was de laureaat in deze categorie. Hij behaalde maar liefst 478 punten. Marc Sergeant werd als tweede gehuldigd met 382 punten en Patrick Lefevere kwam als derde op het podium met 260 punten.

Onze Belgische Bondscoach BMX Chris Jacobs eindigde hierin op de 7e plaats met 88 punten.

Chris Jacobs - Elke Van Hoof En Eli Piccart op de Kristallen Fiets

Bij het onderdeel Helper van het jaar kregen we een duidelijke winnaar. Dit jaar mocht Iljo Keisse met 7200 punten de Kristallen Zweetdruppel mee huiswaarts nemen. De tweede plaats was voor Jens Keukeleire met 3118 punten en de derde plaats ging naar Julien Vermote met 2802 punten. Al drie jaar op rij mocht Iljo deze trofee in ontvangst nemen.

Dikke proficiat aan alle deelnemers.
Bron : HLN – CH