Arne Baers wil scoren op het Belgische Kampioenschap

Arne Baers wil scoren op het Belgische Kampioenschap

Arne Baers is een veldrijder die afkomstig is uit Heppen en uitkomt bij de 14 jarige veldrijders. Dat Arne niet de minste is, weten de liefhebbers van het veldrijden al wel. Momenteel rijdt hij rond in de Limburgse trui maar hij wou meer. Dat liet hij al zien tijdens het Vlaams Kampioenschap in Leopoldsburg. Daar moest hij de duimen leggen en tevreden zijn met een derde plaats. Maar voor het Belgische Kampioenschap in Oosterzele wil Arne alle registers open trekken.

Het parcours in Oosterzele is een zwaar en modderig parcours. Dat ziet de Heppenaar wel zitten. Toch vrees hij een beetje voor zijn naaste concurrenten die hier ook wel mee aan de slag kunnen. Wie vrees Arne het meeste? Dat is natuurlijk op dit ogenblik de Vlaamse Kampioen Dante Coremans. Maar ook houdt hij Thibau Nys in de gaten. Maar Arne gaat gewoon zijn uiterste best doen en strijden met zijn eigen wapens. Of hij het podium zal halen, blijft een open vraag maar hij hoopt er althans op.

Er zullen in Oosterzele nog een aantal Limburgse rijders aan de start komen die we in de gaten moeten houden. Dan hebben we natuurlijk bij de meisjes Fleur en Elia Peeters, Emma Duchateau. En bij de jongens moeten we zeker Brent Blommen in de gaten houden bij de 13 Jarigen. Brent is momenteel heel goed bezig en hoopt erop om de beste benen te hebben in Oosterzele. Ook zijn streekgenoot Flore Wienen mikt op een podiumplaats. Alleen hij houdt rekening dat hij wel eens tegen de grond zal gaan of niet gespaard blijft van mechanische pech. Als deze twee zaken niet zullen voorkomen, mikt hij ook op een podiumplaats.

Wie de uiteindelijke Belgische Kampioen zal worden, weten we over een paar dagen. We wensen onze Limburgse piloten alvast heel veel succes toe.

Bron : HLN – CH